Окупанти оточують села та починають зачистки навколо Маріуполя: є карта (фото)

Армія РФ перекриває села на в'їзд та виїзд під приводом легенди про пошук "маньяка".

Росія використовує легенду про пошук "маньяка", щоб закрити населені пункти Маріупольського району на в'їзд та виїзд в рамках проведення комплексних "зачисток".

Про це заявив радник мера тимчасово окупованого міста Петро Андрющенко. За його словами, під подібним приводом окупанти вже провели цього тижня пошукові заходи в селах Комишувате, Дем'янівка, Бабах-Тарама та Урзув.

Всюди використовується один сценарій: село оточують, починають обходити домівки людей, перевіряючи документи, далі тривають обшуки та вибіркові допити. 

"Легенда використовуються однакова - пошук "маньяка", "насильника 9-тилентней девочки" або щось схоже. Насправді факт подібного злочину не підтверджено. Суто прикриття задля заспокоєння проукраїнського населення", - вказав Андрющенко. 

Відповідні заходи з боку Росії співпадають за маршрутами з перекиданням військових колон ворога. 

Чиновник заявив: "Очікуємо просування зачистки далі в бік Маріуполя. Всі, хто треба - отримали попередження". Він закликав українців також попередити про це близьких, щоб вони не стали випадковими жертвами терору РФ. 

Андрющенко показав реалії Маріуполя, переповненого могилами

У вересні 2023 року радник міського глави Маріуполя Андрющенко показав "нові реалії", які спіткають місто через Росію. Зокрема, окремі квартали колись заможного Маріуполя вщент зруйновано, а двори переповнені "свіжими" могилами українців, яких вбиває армія РФ.

Деякі люди більше не мають домівок та змушені жити у нелюдських умовах.

Вас також можуть зацікавити новини: