Росія порушує правила ведення війни, тому й відповідь має бути по її території, вважає експерт / фото УНІАН

Нещодавно було зафіксовані запуски російських ракет з північного напрямку по території України. При цьому Генштаб не уточнив, про яку країну йдеться, коли говорив про північ, - про Білорусь чи РФ.

Військовий експерт Сергій Згурець в інтерв'ю УНІАН заявив, що Росія порушує правила війни, завдаючи ударів по цивільних об'єктах в Україні. Тож і відповідь з нашого боку має бути суворою.

Експерт каже, що цілком логічно думати про перенесення "центру тяжіння" на територію противника. Він нагадав, що свого часу про це говорив і Залужний:

Відео дня

"В принципі, перенесення центру тяжіння на територію противника не суперечить поточній ситуації. Свого часу про це говорив і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Росія, врешті, повинна відчути всі "смаки" бойових дій. Її територія повинна бути так само під ударом".

Згурець каже, що, ймовірно, потрібно зробити заяву про те, що у разі підтвердження факту використання нових ракет проти України вона ухвалюватиме рішення про знищення всіх  ЗРК, розташованих на території РФ та Білорусі. Дані із супутника у цьому допоможуть.

"Маємо почати робити цю роботу, а вже потім те, що прилітатиме, закривати комплексами  Patriot", - додав військовий експерт. 

Війна Росії проти України

Росія у 2014 році окупувала Крим, а також розв'язала війну у Донецькій та Луганській областях. 24 лютого РФ здійснила повномасштабне вторгнення до України. Влада РФ заявила, що її мета - "денацифікація" та "демілітаризація" України. З того часу військові Росії постійно обстрілюють мирні міста та інфраструктуру України.

Лукашенко з 24 лютого 2022 року дозволив Росії запускати ракети з території Білорусі. Крім того, того дня саме з території РБ путінські військові вторгалися в Україну.

19 грудня 2022-го року Путін зустрівся із Лукашенком. За неофіційною інформацією, він схиляв білоруського диктатора до прямої участі у війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: