Росія хоче знищити запаси українського зерна, атакуючи ангари / фото ОК "Південь"

Росія продовжує тероризувати Одеську область - цієї ночі ворог поцілив у термінали із зерном одного з агропідприємств. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ворог продовжує терор. І цей терор, безперечно, пов'язаний із зерновою угодою, оскільки досить передбачувано, але все ж таки неприємно цієї ночі ворог поцілив в агропідприємство на Одещині, де намагався знищити запаси зерна. Безпосередньо в ангари із його збереженням", - сказала вона.

Росія атакувала ракетами типу "Калібр", вивівши на чергування ракетоносій серед ночі. Гуменюк зазначила, що ракети летіли на дуже низькій висоті, тому влучання сталося фактично із сигналом повітряної тривоги.

Відео дня

"Підступність ворога в тому, що удар був спрямованих у дві хвилі", - каже керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України. Так, спочатку РФ випустила дві ракети. І в той момент, коли рятувальники на місці події ліквідовували пожежу, за такою ж тактикою, як і минулого разу, було завдано нового удару.

Пошкоджено багато сільськогосподарської та рятувальної техніки, додає Гуменюк.

Як повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, це четверта за тиждень атака країни-терориста на Одеську область. Він підтвердив влучання у термінали із зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. 

"Внаслідок вибуху постраждали дві людини. Вони отримали різані рани склом. Їм надана вся необхідна медична допомога", - заявив Кіпер.

Комбінований удар РФ по Одеській області 20 липня

У ніч на 20 липня російські загарбники завдали удару по півдню України, направивши ракети і дрони на Одеську та Миколаївську області.

В Одесі внаслідок атаки окупантів пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, житлові будинки, а в районі – приватні складські приміщення. Постраждали вісім людей, одна загинула.

Нагадаємо, Росія оголосила про вихід із "зернової угоди" в односторонньому порядку. Після цього вона почала "кошмарити" портову інфраструктуру на Одещині.

Вас також можуть зацікавити новини: