Російські окупанти окопуються на півдні Криму (знімок)

Очевидно, Росія побоюється початку бойових дій на території окупованого нею Криму.

З'явилося ще одне підтвердження того, що російські окупанти готуються до бойових дій на території анексованого Криму. У мережі з'явилися супутникові знімки, як загарбники окопуються на південному березі півострова.

Відповідні знімки у своєму Twitter опублікував швейцарський OSINT-аналітик Бенджамін Пітте. "Російські військові вирили окопи навколо радіолокаційної станції біля Лазурного на півдні Криму", – йдеться у повідомленні.

Траншеї вдалося побачити на останніх супутникових знімках високої роздільної здатності. Система траншей, можливо, була розширена після того, як було зроблено зображення.

Що відбувається у Криму на тлі розмов про його звільнення

Як повідомляли ЗМІ, в анексованому Криму російські окупанти приступили до будівництва інженерних укріплень - зводиться оборонна лінія з траншей, окопів, протитанкових пірамід і мінних полів. 

Так, вириті військовими траншеї помітили у смт Чорноморське, в околицях села Молочне Сакського району зафіксували "зуби дракона", попереджувальні таблички про мінування території з'явилися на шляху до Новофедорівки.

Нагадаємо, Росія окупувала український Крим у березні 2014-го року, організувавши псевдореферендум з його самовизначення. Країни Заходу не визнали анексію півострова і ввели низку санкцій проти РФ.

Після успіхів ЗСУ на Херсонському напрямку почали з'являтися заяви про наступну ціль - звільнення Криму. У Зеленського заявили, що Україна поверне півострів через півроку.

Вас також можуть зацікавити новини: