Через півроку Крим вже буде звільнений / фото УНІАН

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк упевнений, що через півроку тимчасово окупований Крим вже буде звільнено.

Свою думку він висловив в ефірі телемарафону, зазначивши, що через шість місяців росіян вже не буде на українському півострові.

"Через шість місяців я поїду на набережну Ялти, там у мене є своє улюблене місце, гарантую вам, що я обов'язково включу там телефон, і ми з вами поговоримо про те, яким буде Крим вільним. Звідти вже поїдуть всі росіяни, які вкрали наше з вами майно, тому що суть російського світу – це лякати, грабувати, вбивати, гвалтувати, красти і мародерити", – заявив Подоляк.

За його словами, розв'язана РФ війна проти України повинна закінчитися кінцем "русского миру":

"Русский мир" в такому вигляді повинен перестати існувати, і я сподіваюся, що ми це обов'язково зробимо. Це і є правильна фіналізація цієї війни – закінчення концепції існування сучасного типу "русского миру".

Подоляк додав, що Крим має бути звільнено військовим шляхом:

"Крим зобов'язаний бути звільнений не важливо як, військовим шляхом перш за все, тому що такої інтенсивності війна, її нелінійність передбачає тільки військове звільнення всіх окупованих територій... Ми природно будемо рухатися до окупації всіх територій, включаючи Крим. Інакше – реваншизм, інакше – війна заново, тому що Росія буде продовжувати спекулювати на цьому анклаві і намагатися все-таки взяти реванш за програну сьогодні війну".

Звільнення Криму: інші прогнози

Раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що звільнення окупованого Криму військовим шляхом малоймовірно.

Військовий експерт Коваленко зазначав, що повноцінна операція ЗСУ з деокупації Криму розпочнеться у 2023 році.

На даний момент серед російських військових і колаборантів вже поширюються панічні настрої через те, що ЗСУ можуть скоро зайти на територію Криму, розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.