Росіяни риють тунелі: Жданов попередив про небезпеку і озвучив вихід

Нещодавно стало відомо, що війська РФ почали застосовувати нову тактику біля Авдіївки.

Те, що російські війська взялися рити тунелі, щоб дістатися до українських позицій, дуже небезпечна практика, вважає військовий експерт Олег Жданов.

"Це серйозна небезпека... Дійсно, це проблема, тому що вони можуть вискакувати у безпосередній близькості від наших позицій.  Відповідно, це буде фактор раптовості для наших військових", - зазначив він.

Говорячи про швидкість риття тунелів, Жданов заявив, що визначити її складно: "Скільки людей махають лопатами, чи застосовуються засоби малої механізації при ритті. Я думаю, що застосовується. Плюс - які грунти. Швидкість може сильно відрізнятися".

При цьому експерт додав, що потрібно для знищення ворожих тунелів:

"Подивимося, як будуть боротися з цими тунелями. Найефективніший спосіб - артилерія. Але для цього потрібно, щоб розвідка добре попрацювала і визначила, де ці тунелі, де входи/виходи, щоб їх обвалити за допомогою мінометного або артилерійського вогню".

"Тактика кротів" - нова тактика росіян у районі Авдіївки - 

Раніше Жданов заявляв, що російські війська почали застосовувати нову тактику з метою оточити Авдіївку в Донецькій області. Йдеться про "тактику кротів":

"У районі Авдіївки окупанти почали застосовувати тактику кротів, вони риють тунелі до наших позицій, щоб таємно підібратися ближче і вискочити з цього тунелю перед нашими окопами".

Вас також можуть зацікавити новини: