Українські бійці стійко тримають оборону Авдіївки / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російські війська почали застосовувати нову тактику з метою оточити Авдіївку в Донецькій області. Йдеться про "тактику кротів", розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, росіяни воюють, як у 1941 році: "Намагаються закидати наші позиції тілами. Хвилі атак - з бронетехнікою, без бронетехніки - не припиняються 24/7".

"Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові значних втрат... Мабуть, стоїть політичне завдання - за всяку ціну взяти Авдіївку, скільки б людей не полягло, скільки б техніки не втратили. А ми зробимо так, щоб вони її не взяли, - заявив він. - У районі Авдіївки окупанти почали застосовувати тактику кротів, вони риють тунелі до наших позицій, щоб таємно підібратися ближче і вискочити з цього тунелю перед нашими окопами".

Відео дня

Також експерт повідомив, що було зафіксовано застосування окупантами роботизованих транспортних машин з дистанційним управлінням: "Це платформи, що підвозять боєкомплект, воду і продовольство на передній край. Також в їхнє завдання входить евакуація поранених. У нас тільки дослідні зразки, намагаємося ганяти їх полігонами, в окремих підрозділах проводимо випробування, а у них (у росіян) це надійшло у війська".

Війна в Україні - ситуація навколо Авдіївки

Як повідомлялося у звіті Інституту вивчення війни, російські окупанти перекидають під Авдіївку нові сили, попри великі втрати та труднощі зі штурмом. Зазначалося, що 22 жовтня суттєвих змін на фронті на Авдіївському напрямку не відбулося.

Раніше представник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов підтвердив, що оборона Авдіївки має велике значення з точки зору блокування спроб РФ вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей.

Вас також можуть зацікавити новини: