У Повітряних силах розкрили, чи використовує РФ винищувачі Су-57 і Су-75 в Україні

У РФ достатньо інших літаків та вертольотів, які вона застосовує на війні, зазначив Ігнат.

Росія не застосовувала свої розрекламовані літаки Су-57 і Су-75 у повітряному просторі України. Такі факти не зафіксовані.

"У них є літак Су-57, який вони показували на виставках часто, є літак Су-75... "Суперлітаки" шостого покоління, як вони називають. Про них не раз писали їхні пабліки, що вони на фронті десь кидали ракети. Повітряними силами України не зафіксовані факти застосування цих літаків проти України", - заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ.

При цьому Ігнат додав, що у РФ достатньо інших літаків і вертольотів, які вона застосовує на війні.

За його словами, Росія демонструє на аваіашоу виконання різних маневрів літаками, тоді як Повітряні сили всіх країн світу роблять ставку не на це. Наприклад, США у питанні авіації націлені на нові технології, які, зокрема допомагають пілотам раніше всіх виявляти цілі.

Втрати РФ - скільки Росія втратила літаків в Україні

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення станом на 2 травня орієнтовно становлять близько 191 420 чоловік особового складу, також РФ втратила 308 літаків і 294 вертольотів.

Крім того, українські воїни знищили російських: танків - 3701, бойових броньованих машин - 7193, артилерійських систем - 2 930, РСЗВ - 544, засобів ППО - 298.