Жданов пояснив, чому росіянам не вдалося захопити аеропорти Києва

Окупанти намагалися висадитися на аеродромах за межами столиці, але були знищені.

Російським військам, які намагалися окупувати Київ, не вдалося захопити головні столичні аеропорти - у Жулянах та Борисполі. Вони перебували під надійним захистом наземних і повітряних сил.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у своєму Youtube-каналі.

"Саме тому, що "Жуляни" знаходяться в межах міста, російські десантники не змогли б долетіти до аеропорту. Його захищало київське ППО, яке тут "бахало" і збивало по можливості все, що можна було збити. Тому вони намагалися вибрати більш віддалені місця", - пояснив він.

"До речі, аеропорт "Бориспіль" теж дуже добре захищений системою ППО. Вони там навіть окремо завдавали ракетного удару, намагаючись послабити систему ППО в Борисполі, але нічого не вийшло. Плюс Бориспіль досить далеко. Звичайно він ближче, ніж Васильків, але досить далеко від Києва... Прорватися в "Жуляни" в межах міста сюди не було шансу. У Борисполі його захищало ППО і наші наземні сили оборони", - додав Жданов.

За словами експерта, українським військовослужбовцям вдалося організувати в перший день повномасштабної агресії навіть захист аеродрому в Гостомелі й знищити там ворожий десант.

Що стосується аеропортів "Бориспіль" і "Київ", то вони, каже Жданов, виявилися для росіян недосяжними, тому ворог навіть не намагався їх захопити.

Раніше журналісти з'ясували, чи готувалася Україна до повномасштабної війни.