Розпад Росії буде чи ні: воїн-історик дав чіткий прогноз

Україні необхідно, щоб РФ поринула в хаос, поділився думкою боєць ЗСУ.

Боєць ЗСУ (Збройних сил України), науковий співробітник Національної академії наук, історик Олександр Алфьоров переконаний, що РФ "повинна розпастися".

Єдиного бачення, як відбудеться розпад Росії, немає, розповів експерт в інтерв'ю "РБК-Україна". За словами воїна, зараз є розуміння, що "РФ буде складатися з трьох великих зон - Європейської, Сибірської і Далекосхідної". Експерт зазначив, що це окремі логістичні та економічні зони.

Алфьоров додав, що українській стороні потрібно, щоб країна-агресор поринула в хаос під назвою "громадянська війна", який би заморозив її зовнішню активність. "...Вони (росіяни, - Ред.) сюди (в Україну, - Ред.) прийшли з багатьма гаслами, одне з них - "діди воювали". Пройде 5-10 років і сюди прийдуть їхні сини, племінники і скажуть: "Батьки воювали"... А це вже кровна помста...", - підкреслив учений.

Важливі новини - Росія в центрі уваги

Раніше багато експертів говорили про те, що РФ може розпастися. Крім того, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов стверджував, що світу необхідно готуватися до розвалу Росії.

На думку журналіста Віталія Димарського, країни Заходу бояться, що в разі розпаду держави-агресора, ядерна зброя, яку має російська сторона, вийде з-під єдиного контролю.

Вас також можуть зацікавити новини: