Зеленський звернувся до лідерів G20: настав час, коли війна Росії має бути зупинена

Ми не дозволимо РФ нарощувати свої сили, підкреслив президент України.

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до лідерів G20 ("Велика двадцятка"), які зібралися на саміті в Індонезії.

Настав час, коли війну РФ проти України можна зупинити, сказав український лідер у своєму відеозверненні до "Великої двадцятки", пише The Guardian.

"Ми не дозволимо Росії вичікувати і нарощувати свої сили... Я переконаний, що зараз настав час, коли війна Росії має і може бути зупинена", - заявив український лідер.

Зеленський підкреслив, що для завершення війни РФ має вивести свої окупаційні війська, виплатити компенсацію за шкоду, заподіяну нашій державі, і підтвердити територіальну цілісність нашої країни.

Президент також закликав провести міжнародну конференцію для "зміцнення ключового елемента післявоєнної архітектури безпеки" і запобігти повторенню агресії з боку Росії.

Нагадаємо, саміт "Великої двадцятки" проходить на індонезійському острові Балі, захід почався 15 листопада і має завершитися 16 числа. Президент РФ Володимир Путін не поїхав на саміт. На подію вирушив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Війна в Україні проти Росії - найважливіші новини

РФ захопила частину сходу і півдня України. Збройні сили України дають противнику гідну відсіч. Наша армія наприкінці літа пішла в контрнаступ. Вже звільнені майже вся Харківська і Миколаївська області, а також низка населених пунктів в Донецькій та Луганській областях.

Крім того, супротивник відступив з правобережної частини Херсонської області, вже деокуповано Херсон.

Варто зазначити, що влада РФ пропонували Києву переговори, проте не хотіла говорити про долю захоплених територій. Українська сторона, в свою чергу, хоче звільнити всі свої землі.

Вас також можуть зацікавити новини: