СБУ розкрила кількість виявлених за 6 років зрадників у своїх лавах

На сьогодні триває слідство щодо шести осіб, п'ятеро з них оголошені в розшук.

З 2014 року в лавах Служби безпеки України виявлено понад 1600 зрадників. Більшість з них перейшла на бік Росії під час анексії Криму та окупації Донбасу.

Читайте такожГазета "Полк перемоги" та портрети Сталіна: у жителя Запоріжжя вилучили більше тисячі екземплярів забороненої символіки (фото)

Про це йдеться в матеріалі "РБК-Україна". Зокрема, у відповідь на запит журналістів у Службі повідомили, що з 2014 року виявили 1 639 співробітників, які причетні до злочинів проти основ національної безпеки.

При цьому СБУ сама вела розслідування лише щодо 26 колишніх співробітників. На сьогодні триває слідство щодо шести осіб, п'ятеро з них оголошені в розшук. Вироки отримали лише троє.

Зазначається, що більшість з них перейшла на бік Москви під час анексії Криму та окупації Донбасу у 2014 році.

Серед них найбільш відомі колишній командир донецького управління спецназу "Альфа" Олександр Ходаковський, який став одним з ватажків "ДНР", і екс-полковник СБУ Леонід Пасічник, який очолює "ЛНР".

Напередодні повідомлялося, що СБУ фіксує активізацію спецслужб Російської Федерації та її агентурних мереж в Україні.

За період дії карантинних заходів кіберспеціалісти відомства заблокували понад 2,3 тис. інтернет-спільнот із загальною аудиторією понад 980 тис. користувачів, викрили 323 інтернет-агітатора, які поширювали різні фейки про епідемію COVID-19.