У запоріжця знайшли кепки забороненої КПУ / Фото: Нацполіція

Запорізькі поліцейські вилучили у жителя міста понад 1,2 тис. екземплярів газети "Полк победы" під час обшуку, що було проведено в рамках провадження за фактом виготовлення та поширення комуністичної символіки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції Запорізької області.

Зазначається, що 6 травня до поліції від СБУ надійшло повідомлення про протиправну діяльність жителя Запоріжжя 1974 року народження, який на своїй сторінці у Fаcebook закликає до виготовлення та поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів. "Крім того, зазначений громадянин позиціонує себе, як представник однієї з російських неурядових структур", - повідомили в поліції.

Відео дня

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України.

Проти ночі 9 травня правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких було виявлено захисні маски, кульки, плакати, прапори та іншу продукцію з комуністичною символікою.

Не обійшлося і без зображень Сталіна / Фото: Нацполіція

"У ході обшуків вилучено більш як 1200 екземплярів газети "Полк Победы 1945-2020", близько 450 захисних масок червоного кольору з жовтою зіркою, понад 70 червоних прапорів з написами "Полк победы" та "75 лет Великой победы", більш як 90 червоних стрічок з зображенням "Серп молот", понад 20 георгіївських стрічок, 20 кепок, 177 полімерних пакетів, кульки, з зображенням "Серп молот", флеш-носії, 13 системних блоків, понад 250 печаток різних підприємств, чорнові записи. Також правоохоронці вилучили вітальне звернення з друкованим текстом "Москва", близько 100 грамот і наказів різним особам з нагоди 9 травня, портрет з зображенням Леніна та червоний плакат з зображенням "Серп і молот", - повідомили в поліції.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників діяльності, що заборонена законом.

Раніше УНІАН розповідав, як пройшло 9 травня у Запоріжжі.