Росія готова пожертвувати флотом заради Кримського мосту, вважає аналітик Мірошниченко / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото REUTERS

Армія Росії буде свідомо підставляти кораблі на ураження українськими морськими дронами для захисту Кримського мосту.

Про це сказав військовий аналітик Максим Мірошниченко в ефірі телеканалу "1+1". Він вважає, що знищення російського патрульного корабля "Сергій Котов" - це вирок технологіям, які росіяни використовують проти українських морських дронів.  Кораблі такого типу покликані вести боротьбу з маломірними цілями з моря.

"Те, що росіяни втратили три з чотирьох кораблів - це якраз вказує на те, що їхні засоби оборони не ефективні. Вони це чудово розуміють. Просто на даний момент вони ще не пройшли стадію прийняття", - сказав Мірошниченко.

Відео дня

При цьому аналітик зазначив, що ці кораблі не є самоціллю для України.

"Для нас поступово таке методичне вибивання російського флоту звільнить шлях до Кримського мосту. Тому що, станом на зараз, у нас немає якихось ефективних засобів його ураження з повітря. Ми не можемо висадити туди якийсь десант - чи повітряний, чи морський. Це все зрозуміло. Він надійно прикривається системами ППО, зі сповіщенням, і його ахіллесова точка - це саме удари з моря за допомогою дронів", - наголосив Мірошниченко.

Він нагадав, що вже раніше саме за допомогою морських дронів вдавалося виводити цей міст тимчасово з ладу.

"А тепер, уявіть, якщо атаки дронів будуть, скажімо, раз на тиждень по ньому, або, наприклад, щодня. І відповідно їм потрібно ліквідувати цей напрям з моря. І досягнути лише загородженнями від дронів - це буде неефективно, тому що їх все одно потрібно відкривати-закривати, щоб здійснювалося судноплавство під цим мостом", - сказав аналітик.

За його словами, українські дрони невидимі для ворога і можуть у тій акваторії здійснювати патрулювання та чекати на момент відкриття бонових загороджень.

У цьому зв'язку, росіянам потрібні кораблі типу "Сергія Котова" для протидії. Мірошниченко вважає, що поки у ворога буде змога тримати такі кораблі у гаванях біля мосту, він буде це робити.

"Навіть, якщо їх будуть вражати. Тому що за ними стоїть набагато важливіша ціль - це Кримський міст", - сказав аналітик.

Вчора Україна знищила корабель "Сергій Котов" - нові дані

За уточненою інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, щонайменше 27 членів екіпажу, знищеного поблизу Керченської протоки російського корабля "Сєргій Котов", зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Вартість цього корабля становить понад 60 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що втрати від потоплення цього корабля складали 7 безповоротних і 6 санітарних. Ще 52-х членів екіпажу, які перебували на кораблі, ворогу, ймовірно, вдалось евакуювати.

Вас також можуть зацікавити новини: