ДБР може відкрити справу проти Зеленського / REUTERS

Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження проти президента Володимира Зеленського через загибель військового Ярослава Журавля на Донбасі. Таким чином суд задовольнив скаргу батька військового - Сергія Журавля.

Про це сам Сергій Журавель повідомив у коментарі "Радіо Свобода". Він, зокрема, звинувачує главу держави у бездіяльності, яка призвела до загибелі його сина. Він повідомив, що  раніше звертався до Офісу генпрокурора та ДБР, вимагаючи відкрити провадження. Після невдалих спроб він звернувся до двох київських судів - Печерського та Шевченківського.

Читайте такожТерористи розрізали тіло загиблого на Донбасі медика й вирізали органи та кістки - штаб ООС

Відео дня

"Печерський районний суд уже ухвалив рішення, Шевченківський – поки ні. Рішення суду обов’язкове до виконання. Його текст уже отримали на руки, і моя довірена особа відправила його до ДБР. Через 10-12 днів має бути реакція", - сказав Сергій Журавель.

Ярослав Журавель / фото Вікіпедія

Що відомо про смерть Ярослава Журавля

13 липня при спробі евакуації загиблого розвідника у "сірій зоні" біля Зайцевого обстріляли групу, яка мала забрати тіло. Українська сторона заявила, що була домовленість про режим тиші, бійці мали білі каски — це ж підтверджують і кадри з дрона.

Утім, групу обстріляли, на полі бою залишився поранений сержант Ярослав Журавель. Він втратив багато крові й помер. Тіло бійця терористи передали лише через вісім днів після поранення - 21 липня.