На Сумщині вже працюють майже 50 камер, які допомагають Збройним Силам України та прикордонникам споглядати за кордоном

У Сумській області в системі спостереження за ворогом "Щит-Фантом" вже встановлено понад 50 відеокамер,  передано чотири спецавто та працюють ситуаційні центри.

Про це в ефірі Єдиного телемарафону новин розповів народний депутат з групи "Партія "За майбутнє" Ігор Молоток,  який бере активну участь у реалізації проекту.

"Щит-Фантом" - це стаціонарно-мобільний комплекс спостереження, який дає можливість в онлайн режимі цілодобово спостерігати за переміщенням ворога, зокрема, важкої техніки. На Сумщині вже працюють майже 50 камер, які допомагають Збройним Силам України та прикордонникам споглядати за кордоном. Я переконаний, що кожний підрозділ, який знаходиться в зоні бойових дій, повинен мати таку апаратуру. На Сумщині військовим були передані чотири таких автомобілі, розташовано понад 50 камер, працюють ситуаційні центри, які аналізують, систематизують і передають дані вже безпосередньо в пункт прийняття рішень. Це дозволяє суттєво зменшити втрати серед наших бійців в процесі розвідки територій. Наприклад, за допомогою камер військові мають змогу проводити спостереження на відстані до 10 км", - розповів Молоток.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини: