Яка ситуація в Харкові сьогодні? / фото facebook.com/MNSKHARKIV

Ситуація в Харкові та області залишається неспокійною. Російська Федерація обстрілює житлові будинки, жертвами стають мирні жителі.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в Харкові та регіоні у вівторок, 19 квітня 2022 року.

21:52 Де знайти роботу під час війни? Це питання турбує багатьох українців, особливо тих, кому довелося евакуюватися. У яких містах найбільше вакансій та які професії зараз найбільш затребувані – читайте за посиланням.

Відео дня

20:38 Інфа з Генштабу: У Харківській області на південь від Ізюму російські війська спробували провести наступ Успіху не мали, зазнали втрат і вимушено відступили на раніше зайняті позиції. Тримаємося.

20:23 Кількість жертв унаслідок обстрілів Харкова 19 квітня зросла За даними Офісу генпрокурора, загинуло четверо людей, ще 14 – поранено

20:21 Звернення Ігоря Терехова 19.04

19:14 На Харківщині попрощалися з трьома саперами, які загинули від російських боєприпасів Сапери загинули 16 квітня під час розмінування російських касетних боєприпасів під Харковом. Вічна пам'ять!

18:58 Оперативна інформація Генштабу станом на 18:00 19.04.2022 з російського вторгнення ▪️ На Слобожанському напрямку йде часткове блокування ворогом міста Харкова. Окупанти намагаються зазнавати вогневої поразки підрозділів наших військ та об'єктів критичної інфраструктури. ▪️ Підрозділи супротивника зробили спробу наступу та ведення штурмових дій на південь від міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат і вимушено відступили на раніше зайняті позиції. ▪️У тимчасово окупованій Великобурлуцькій громаді в Харківській області росіяни замінували дороги — розвідка.

18:50 Наслідки обстрілу Салтівки.

18:32 Дороги, поля, ліси та цвинтарі – окупанти мінують Україну.Росіяни проводять мінування по всіх тимчасового окупованих територіях.

▪Зокрема, в ніч на 18 квітня вздовж траси Херсон – Снігурівка (відрізок між Наддніпрянське – Олександрівка) окупанти провели щільне мінування полів, посадок та ґрунтових доріг.

▪У Харківській області на території Великобурлуцького району дозволений прохід місцевих жителів тільки на території РФ. Всі другорядні дороги (в тому числі – ґрунтові) повністю заміновано. Як пояснюють самі окупанти, це робиться з метою недопущення проїзду волонтерського транспорту та українських ДРГ.

18:08 У Харкові почали висаджувати квіти Працівники СКП "Харківзеленбуд" завершили планування клумб та розпочали висадку квітів. Як повідомили на підприємстві, головні клумби міста вже прикрашають перші квіти – тюльпани та віоли.

17:57 Внаслідок ракетного удару по супермаркету "Сільпо" на Салтівці є кілька постраждалих від уламків.

17:43 ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!

17:31 "За особисту мужність і героїзм" Лідеру та командиру добровольчого підрозділу "Фрайкор" Георгію Тарасенку, який загинув у бою в Харківській області 25 березня, присвоїли звання Герой України.

17:27 Теперь в "Дії" можно зарегистрироваться как внутренне перемещённое лицо.

17:02 Окупанти намагаються оточити ЗСУ у районі Ізюма та Волновахи, — брифінг Олексія Арестовича про ситуацію на фронті.

16:15 ЗСУ звільнили від російських військ 919 населених пунктів у Сумській, Чернігівській, Київській, Миколаївській, Харківській, Житомирській та Запорізькій областях – повідомив заступник керівника ВП Кирило Тимошенко.

15:40 Війська РФ продовжують обстрілювати Харків, збільшення російської техніки біля Харкова не спостерігається — Олег Синегубов у телеефірі вдень 19 квітня Б'ють із реактивних систем залпового вогню – "Град", "Смерч", "Ураган". Ми розуміємо відстань: від 20 км, 35-40 км. Вони вражають виключно у цивільних, житлових районах... Обстріли почастішали у центральні райони міста, не лише Північна Салтівка.

15:26 У тимчасово окупованому Ізюмі Харківської області чоловіків примусово мобілізує для участі у війні проти України, – омбудсмен Людмила Денисова "Тепер прохід через блокпост чоловікам дозволяється лише за наявності військового квитка. Окупанти вриваються в будинки мешканців Ізюма – шукають колишніх ветеранів АТО та громадських активістів", – повідомила омбудсмен.

15:23 "Сьогодні ми обміняли 60 військовослужбовців, із них 10 офіцерів. Також додому повертаються 16 цивільних осіб", – Ірина Верещук про обмін полоненими. Усього звільнили 76 людей.

15:07 Росія фактично програла битву за Харків Про це заявив голова Харківської ОВ Олег Синегубов в ефірі всеукраїнського марафону. "Ворог зрозумів, що битву за Харків фактично вже програв. Йому буде дуже важко атакувати наші позиції ЗСУ, які зараз ми тримаємо. У нього залишається один напрямок – через Куп'янськ, через Ізюм, щоб перенаправляти свої війська на Луганську та Донецьку область, збільшувати своє військова присутність у тому напрямку", - заявив Синегубов. "Однак наші Збройні сили також там свої позиції тримають, ведуть запеклі бої, і ворог там справді щодня втрачає велику кількість живої сили, літаків та броньованої техніки, вчора було збито літак на Балаклійському напрямку", - додав він.

13:54 Жителі Харкова повідомляють про займання у кількох багатоповерхівках на Салтівці внаслідок влучання російських снарядів. Окупанти продовжують обстрілювати північні райони міста.

13:39 Кирило Тимошенко про ситуацію на деокупованих територіях України.

12:39 Інструкція, як власникам житла, які безкоштовно розміщують у себе переселенців, отримати компенсацію від держави на оплату послуг ЖКГ. Нагадаємо, вона становить 450 грн за кожного ухваленого біженця.

12:02 Оновлена ​​карта обстановки на сході України від європейських військових експертів:

11:39 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 19 квітня. Детальніше.

10:58 Повітряна тривога у Харкові та області! Всі в укриття!

10:08 Увага, жителі Київського району міста Харкова! За даними Харківської ОВА, 19 квітня існує велика небезпека ворожих обстрілів. Будь ласка, знаходьтеся в укриттях та без нагальної потреби не виходьте на вулицю. Бережіть своє життя та життя близьких!

09:53 На Ізюмському напрямку ворог міг застосувати снаряди із забороненою хімічною речовиною, заявив боєць ТрО Харкова Юрій Корсунов. Така інформація надійшла від бійців, у яких після обстрілу з'явилися певні ознаки хімічного впливу: блювотний рефлекс, хтось мав запаморочення, хтось отримав опіки обличчя.

09:31 Оперативна інформація станом на 06.00 19.04.2022 щодо російського вторгнення:

На Слобожанському напрямку противник визначеним складом сил продовжує часткове блокування міста Харкова. За наявною інформацією, з метою організації системи протиповітряної оборони наступального угруповання, ворог здійснює перекидання додаткових зенітних ракетних дивізіонів ЗРК "Тор" до Харківської області. Водночас у прикордонних з Україною районах Бєлгородської області, для прикриття основних пунктів управління, а також тилових районів розгорнуто зенітні ракетні дивізіони С-400 та С-300. На Ізюмському напрямку ворог веде наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець. Для підтримки наступальних дій угруповання на зазначеному напрямку противник створив систему основних та запасних вогневих позицій для реактивної та ствольної артилерії.

09:08 Харківчан просять утриматися від відвідування кладовищ під час Великодніх свят. Як повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства, внаслідок обстрілу було зруйновано десять цвинтарів, а також Меморіал жертвам тоталітаризму.

09:03 Оновлено адреси пунктів видачі гуманітарної допомоги у Харкові. Актуальні адреси на 19 квітня дивіться на картах:

01:50 У більшості регіонів України оголошували повітряну тривогу. У тому числі й у всій Харківській області.

01:10 У Харкові пролунали вибухи.

Нагадаємо, Російська Федерація почала повномасштабну війну в Україні 24 лютого. Окупанти атакують з повітря мирні міста і вбивають населення. А фотографії звірств росіян у Бучі Київської області вразили весь цивілізований світ.

Вас також можуть зацікавити новини: