Що відбувається в Харкові та області сьогодні / фото REUTERS

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія нещадно знищує інфраструктуру Харкова. 

УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається через вторгнення РФ в Харкові й області сьогодні.

21:53 Російські війська обстріляли місто Балаклію, Ізюмського району — троє загиблих.

Відео дня

21:41 Депутат Харківської обласної ради Андрій Стронов подав заяву про вихід із фракції "Опозиційної платформи — За життя", підтвердила голова облради Тетяна Єгорова-Луценко. Попередньо, аналогічні наміри мають ще двоє депутатів з ОПЗЖ в облраді.

21:07 Відеозвернення Харківського міського голови Ігоря Терехова.

20:49 Як повідомив голова "Укрзалізниці" Олександр Камишин, до однієї із залізничних станцій на сході України сьогодні ввечері прилетіли три ракети. За його словами, є постраждалі, пошкоджені будівля вокзалу, міст, колії, локомотиви та вагони – і пасажирські, і вантажні.

20:32 Оперативно-тактичне угруповання "Схід" рапортує про знищення майже 50 одиниць техніки ВС РФ.

19:23 Генштаб ЗСУ повідомляє: ворог продовжує блокувати Харків. У нічний час окупанти проводять обстріл міста з використанням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. У районі Ізюма активних дій противник не проводив.

18:41 Понад 80% будинків Харкова - з гарячою водою. Про це повідомили в Харківській міськраді.Гаряча вода станом на 6 квітня є у 3 221 будинку, або у 82,7% житлового фонду Харкова. За минулу добу робітники "ХТМ" відновили послугу у 195 будинках. Зокрема, за цей час усунули 29 дефектів на мережах та розповітрили системи теплопостачання у 81 будинку, а також відпрацювали 225 заявок від громадян.

17:25 Відеозвернення голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова.

16:26 Комендантська година у Харкові не змінювалася та діє з 20:00 до 6:00, повідомила Харківська обласна військова адміністрація.

13:52 Звернення Президента України - Володимира Зеленського.

13:49 Харківська "швидка" опублікувала світлини евакуації пацієнтів Балаклійської лікарні. Із медзакладу на тимчасово окупованій території змогли вивезти 18 пацієнтів. Евакуація зайняла 2 дні.

13:34 Окупанти справді рили окопи у лісі біля ЧАЕС. Відео з дрону, яке оприлюднило Генштаб, це підтверджує.

13:22 Оккупанты обстреляли Золочев: один погибший, трое раненых, разрушены 18 домов. Российские войска обстреляли Золочев со стороны временно захваченной Казачьей Лопаны в ночь на 6 апреля, – сообщил глава общины Виктор Коваленко. По его словам, погиб 33-летний житель.

13:17 Зараз основне завдання поліції – це посилити поліцейську присутність у звільнених містах – Максим Цуцкірідзе

Начальник Головного слідчого управління повідомив, що в Київській області розпочато приблизно 1300 кримінальних проваджень з різних фактів. 

"Зараз основне завдання поліції – це посилити поліцейську присутність у звільнених містах. Слідчі разом з оперативниками фіксують усі ці моменти. В першу чергу ми працюємо у місцях де виявляємо тіла мертвих громадян, як військовослужбовців так і цивільних. Тільки з 1 квітня у морги Київщини доставлено і оглянуто приблизно двісті трупів, які були знайдені поліцією на місці подій", – зазначив він.

12:55 ФОТО ‼️ Папа Римський Франциск підняв український прапор, привезений із Бучі "Останні новини про війну в Україні, замість того, щоб принести полегшення та надію, принесли нові звірства, такі як різанина у Бучі. Зупиніть цю війну! Хай змовчить зброя! Припиніть сіяти смерть та руйнування", - сказав тато.

12:35 ❗️УВАГА❗️

ЗГІДНО РОЗПОРЯДЖЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ 6 КВІТНЯ КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ О 16:00 І ТРИВАТИМЕ ДО 6:00 7 КВІТНЯ!

⚠️ Просимо не залишати свої домівки у вказаний час! У випадку сигналу повітряної тривоги – ховайтеся до укриттів.

12:28 Молодий український льотчик Дмитро Чумаченко загинув, рятуючи сотні життів Командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Олександра Покришкіна Дмитро Чумаченко загинув у повітряному бою на Житомирщині над селом Тригір'я. Вічна пам'ять та слава Героям! 🇺🇦

12:13 Будні саперів ДСНС: розминальні роботи проводились у багатоповерхових житлових будинках, приватному секторі та об'єктах торгівлі у Малій Данилівці, Кулінічах, ХТЗ та Північній Салтівці міста Харкова Сапери розчищали прилеглу територію та житлові будинки від залишків боєприпасів, ліквідовуючи наслідки ворожого обстрілу. Головне пам'ятайте про безпеку під час виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів. У разі виявлення негайно телефонуйте до Служби порятунку за номерами 101 або 112.

11:40 Бородянка сьогодні Незабаром туди приїдуть журналісти і весь світ дізнається, що там діялося.

11:34 Окупанти ударили по цивільному автобусу Ізюм-Слов'янськ.

11:17 Зверення голови Харьківської ОВА Олега Синєгубова:

11:14 Євросоюз не бажає поразки України у війні і тому продовжить її озброювати Про це заявив голова дипломатичного корпусу ЄС Жозеп Боррель виступив із новою заявою щодо російського вторгнення. Він заявив, що ЄС має допомагати Україні, постачаючи їй озброєння. При цьому представник європейської дипломатії каже, що Євросоюз має уникнути прямого конфлікту з Росією.

10:53 Понад 150 різних пам'яток та об’єктів культури були частково пошкоджені або повністю знищені внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Український Культурний Фонд запустив "Мапу культурних втрат", де відображаються зруйновані об'єкти.

10:42 6 апреля 2022 согласовано 11 гуманитарных коридоров Из Мариуполя в Запорожье на собственном транспорте. Из Бердянска в Запорожье на собственном транспорте и автобусами. Из города Токмак в Запорожье на собственном транспорте и автобусами. Из города Энергодар в Запорожье на собственном транспорте. Из города Гуляйполе в Запорожье на собственном транспорте. Также будут отправлены автобусы из Запорожья с гуманитарной помощью. Из города Мелитополь в Запорожье на собственном транспорте. Также будут отправлены автобусы из Запорожья с гуманитарной помощью. Из города Северодонецк в город Бахмут. Место сбора: проспект Химиков, 28. Из города Лисичанск в город Бахмут. Место сбора: РТИ, 40 лет Победы, ул. Сосюры, 324. Из города Попасная в Бахмут. Место сбора: ул. Первомайская, 42 Из поселка Горное в город Бахмут. Место сбора: ул. Гагарина, 13. Из города Рубежное в Бахмут

10:39 "Укрзалізниця" призвала жителей подконтрольной части Донбасса эвакуироваться из региона "Наши поездные бригады делают все, чтобы продолжать эвакуационный процесс, а мы призываем, прежде всего, жителей Донбасса пользоваться случаем, чтобы обезопасить свои семьи", - заявил перевозчик. По железной дороге сегодня эвакуировали более 15 тысяч пассажиров из Славянска, Краматорска, Покровска и Лозовой (Харьковская область).

10:29 СБУ отримала секретні карти та списки рашистів, підрозділи яких було знищено у Донецькій області. Карти зареєстровані 22 лютого та містять плани окупантів із захоплення всієї Донецької області. Як виявилось, Путін відправив на війну в Україну курсантів Московського вищого військового командного училища. І оформили це як стажування.

10:03 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 06.04. У окупантів вже мінус 150 літаків.

9:58 В Ізюмі також затримали ще одного колаборанта 🇷🇺 Євгена Брюханова Він один із перших, хто став співпрацювати та допомагати російським окупантам. "Тепер він дає свідчення правоохоронним органам України про свій злочин та інших його співучасників. Так, військовослужбовці спеціальних операцій ЗСУ передають "привіт" іншим державним зрадникам України, які зараз перебувають в Ізюмі та закликають їх добровільно здаватися. Тому що ми - українці, родзинки - ніколи не забудемо і не пробачимо нікого, хто причетний до військових злочинів проти нашої країни та нашого міста. Ми з-під землі дістанемо кожного ворога та зрадника України" – заступник міського голови Ізюма Максим Стрельник.

9:49 У Харківській області 64 дитини, за попередніми даними, постраждали та загинули внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Такі дані оприлюднила ювенальна прокуратура.

9:29 Полтавські рятувальники, які повернулися з Харкова, розповіли про свій важкий досвід. Як діставали людей з-під завалів, працювали під обстрілами, ризикували. Але самі наполягають, що просто виконували свою роботу. Слава Героям.

9:06 1,5 тисячі осіб евакуювали сьогодні з міста Лозова на Харківщині поїздами, повідомляє Укрзалізниця.

9:04 Росія вбила 167 українських дітей! Ще 279 поранено.

02.00: Стало відомо, що в Ізюмі на Харківщині затримали колаборанта Євгена Брюханова. За словами заступника міського голови Максима Стрельника, чоловік був одним із перших, хто почав співпрацювати та допомагати російським окупантам у нині окупованому місті.

01.00: Місцеві телеграм-канали повідомляють, що вибухи в Харкові не припиняються.

Війна РФ проти України 2022

Війська Росії вранці 24 лютого вторглися на територію української держави.

Спочатку ворог скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, розташовані в різних куточках України, зокрема, Київ, Харків, Одесу, Херсон, Чернігів й Маріуполь.

Низка країн Заходу покарала РФ за широкомасштабну агресію проти України - ввела нові санкції.

Україна просила західних партнерів закрити її небо, проте поки її прохання не задовольнили.

Вас також можуть зацікавити новини: