За оцінками активіста, в Херсоні окупантів не так багато, як в області / скріншот

На правобережній частині Херсонської області все ще залишаються тисячі російських військових, попри на "натяки" від ЗСУ, в самому обласному центрі їх не так багато.

Про це розповів 24 каналу херсонський активіст Володимир Молчанов.

За його даними, ворожа система ППО розміщена в промзоні і не переміщається звідти. Активіст також зазначив, що поставки в Херсоні саме лінійним частинам проходять централізовано, тому ці військові не завжди з'являються в місті.

Відео дня

"Якщо говорити про Росгвардію або мобілізованих з окупованої Донеччини та Луганщини, то такі військові, як правило, на блокпостах", - додав Молчанов.

Активіст припустив, що в самому місті зараз знаходиться не більше п'яти тисяч ворожих військових, більшість з них - охорона і тилові структури росіян.

Як повідомляв УНІАН, напередодні в Херсоні місцеві патріоти навідалися на локації, які росіяни використовують у власних цілях. Там вони залишили ворогові своєрідні "послання".

Раніше житель Херсона розповів, що в місті найбільше бояться можливості повторної окупації міста росіянами після його звільнення українською армією. "Люди дуже бояться. Вони дуже хочуть, щоб ЗСУ звільнили Херсон і змогли його утримати. Люди бояться, що якщо Херсон звільнять без належної підготовки і не зможуть утримати місто, то якщо росіяни вдруге зайдуть, почнеться різанина. Цього люди дуже бояться", - зізнався чоловік.