РФ завдала ракетного удару по Одесі / фото REUTERS

Вранці 4 квітня стало відомо, що російські окупанти завдали ракетного удару по Одесі.

УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається через вторгнення РФ в місті сьогодні.

22:53 Неймовірна Одеса!

Відео дня

22:33 Дуже боляче дивитись на те, що зробили з нашими людьми окупанті. Їм доведеться відповісти за кожний воєнний злочин та за всі страждання, які вони принесли на нашу землю.

22:28 Вечірній брифінг радника голови ВП Олексія Арестовича на 4 квітня.

22:16 Зеленський підписав указ про офіційне створення делегації для переговорів із росією про гарантії безпеки. Главою делегації призначено Давида Арахамію. На фото весь список людей, які представлятимуть інтереси України.

21:58 Завтра приміські поїзди Одеською залізницею курсуватимуть 23 маршрутами.

21:56 В Єкатеринбурзі влаштували мітинг-концерт на підтримку війни в Україні. І все серед канонічного, споконвічного бруду. Бруд і бездоріжжя - основне скріплення Росії.

21:44 Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що жахи, які світ бачив у Бучі – лише верхівка айсбергу всіх злочинів, скоєних російською армією в Україні.

21:39 У соціальних мережах розмістили фейк про перебування у Болградскій громаді націоналістичних формувань – пресслужба міської ради.

"На даний час в м. Болград ніяких військових формувань перелічених у статті не має. На території Болградської територіальної громади існує тільки формування територіальної оборони", – зазначили у мерії.

20:51 Звернення  Президента України - Володимира Зеленського до політиків і народу Румунії.

20:08 Економічна співпраця з Росією була великою помилкою — Штайнмаєр "Я не вірив, що Володимир Путін прийме повну економічну, політичну та моральну аварію своєї країни заради свого імперського божевілля", - сказав президент Німеччини.

20:00 Результаты прошедших суток от Максима Марченко.

19:52 Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України.

19:35 Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс у понеділок закликала виключити Росію із Ради ООН з прав людини. "З огляду на вагомі докази військових злочинів, у тому числі повідомлення про масові поховання та жахливу бійню в Бучі, Росія не може залишатися членом Ради ООН з прав людини", - написала Трасс.

18:54 Польща VS Росія: ситуація навалилася не на жарт! Прем'єр Польщі Моравецький зробив низку гучних пропозицій: Перше: Внести до європейських санкційних списків усіх членів правлячої "Єдиної Росії", а це понад 2 мільйони людей. Друге: Заборонити всім росіянам отримувати шенгенські візи, окрім гуманітарних.

18:47 ЄС може запровадити ембарго на російські газ та нафту вже 6 квітня, - Financial Times.

18:35 Понад 30 000 людей зібралося біля російського посольства у Ризі на мітингу на підтримку України.

18:25 Житомирську область повністю звільнено від російських військ. Про це повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко. "Сьогодні я хочу сказати, що російських окупаційних військ на Житомирщині немає. Вони пішли з Народицької територіальної громади, де окопувалися. Пішли, частково залишивши свою техніку, боєприпаси. Але пішли, замінувавши приватні будинки та ліси", – заявив Бунечко.

18:05 Мер зустрівся з Міністром закордонних справ Грецької Республіки "Я щиро вдячний за гуманітарну допомогу та підтримку, яку сьогодні Греція надає Одесі та Україні. Правильно кажуть: друзі пізнаються у біді. А такою кількістю друзів у всьому світі можна не сумніватися: ми обов'язково переможемо! - зазначив Труханов

17:58 В Одесі відбуваються кінозйомки Одеська кіностудія розпочала роботу над фільмом "Військовий кутюр'є". Головну роль відіграє дизайнер Віталій Узун, який на початку війни налагодив пошиття одягу, а пізніше і бронежилетів у своєму ательє. Як ви здогадалися, він зіграє себе. P.S. Військова адміністрація не проти.

17:42 За даними ООН, Україна є однією з найзамінованіших країн світу.

17:13 Ізмаїльський та Болградський райони прийняли понад 40 тис. жителів інших областей України (в основному Херсонської та Миколаївської). Про це стало відомо під час зустрічі голови Одеської ОВ Максима Марченка та віце-прем'єра з питань євроінтеграції Ольги Стефанишиної. Про що ще повідомили: гострих проблем із поставкою продовольства немає, поступово запускаються місцеві виробництва, малий та середній бізнес працює, посівна почалася. Також віце-прем'єр зустрілася із новим керівником Координаційного гумштабу Одеської області Олексієм Чорним. Одним із пріоритетів штабу на сьогодні є допомога Миколаївської області.

17:05 Сьогодні на Запорізьку АЕС планується прибуття великої кількості пропагандистів із Росії (близько 20 тулубів), які видають себе за журналістів, - повідомляє Енергоатом. За наявною інформацією, вони збираються знімати для росТВ відео з нібито спокійним та безпечним робочим процесом. "Окупанти вимагають від українських атомників надавати коментарі про щасливе життя під окупацією, але ті відмовляються і посилають росіян слідом за їхнім кораблем".

16:51 Українська поетеса Анастасія Дмитрук, авторка знаменитого вірша "Ніколи ми не будемо братами", написаного після анексії Криму рашистами у 2014 році, опублікувала новий вірш "За Харків, Марік, за Ірпінь".

16:30 В акваторії Чорного та Азовського морів у зв'язку зі складними погодними умовами (шторм до 4 балів) знижено діяльність кораблів рашистів. Інші корабельні склади РФ виконують завдання у певних районах – повідомили в Генштабі ЗСУ.

16:15 Сьогодні в Одесі висаджували весняні квіти - віоли. 

"У попередні роки ми створювали композиції у вигляді цифр, які нагадували про дату визволення Одеси від нацистів - 10 квітня 1944 року, але сьогодні змінили композицію: вона буде в національних колторах", - зауважила дизайнерка КП "Міськзелентрест" Ирина Шаханова.

16:13 Президент відповідє на запитання журналістів у Бучі.

16:07 Пропагандисти з РІА ФАН вирішили змінити назву карти "успіхи спецоперації" на "проведення спецоперації"

16:02 Українець Олексій Новіков завоював титул найсильнішої людини Європи "Цю перемогу я присвячую Україні. Ми переможемо. Ми найсильніші, запам'ятайте це. Ми будемо найквітнішою країною на планеті. Ми житимемо дуже добре. Я вам це обіцяю. Я багато подорожую і знаю, що Україна - це справді найкраща країна. Не хочу ніде жити, окрім України. Слава Україні!", - сказав Новіков після виступу.

15:49 Миколаїв просто зараз знову обстрілюють касетними снарядами – міський голова Сєнкевич.

15:43 Поїзд 92/91 Одеса – Лозова буде на регулярній основі продовжено до станції Краматорськ через Слов'янськ за відсутності безпосередньої небезпеки для руху. Протягом останніх двох тижнів маршрут на схід від Лозової щодня використовувався щонайменше чотирма рейсами для евакуації мешканців Донбасу та Луганщини. Рейс до Одеси не евакуаційний (не безкоштовний), квитки на нього є у продажу на сайті Укрзалізниці.

15:38 Соціологія вперто повідомляє, що такі медалі з радістю начепили б 80% росіян. Мабуть, розвішуватимуть по грудях їх у Кремлі. Їх отримають артисти та співаки, ректори, депутати та генерали. Всі причетні до мерзенної війни, всі, хто піарили її та схвалювали.

15:19 Президент України Володимир Зеленський відвідав Бучу, в якій виявлено свідчення масових убивств мирних жителів Він оглянув дорогу зі знищеною російською технікою та поспілкувався з місцевими жителями. Також Зеленський заявив, що Росія скоїла військові злочини та геноцид в Україні. Під час його сьогоднішньої поїздки до Бучі кореспондент Бі-бі-сі запитав Зеленського - чи вважає він усе ще можливим обговорювати мир з Росією. "Так, тому що Україна має набути миру. Ми у Європі 21 століття. Ми продовжимо дипломатичні та військові зусилля", - сказав Зеленський.

фото Російська служба ВВС

15:09 Внаслідок ракетних ударів по Одесі 3 квітня поранення отримала одна людина, її госпіталізували до лікарні Внаслідок обстрілу нафтопереробного заводу та нафтосховищ знищено резервуари з пальним, пошкоджено господарські будівлі та газові комунікації. Розпочато розслідування – Одеська обласна прокуратура.

15:05 Monobank змінив умови надання послуг та тарифів З 1 квітня банк більше не нараховує відсотки на залишок власних коштів, а також знизив ставки за новими депозитами. Таке нововведення діятиме як мінімум до закінчення воєнного стану. Раніше можна отримати додатково 3% на залишок власних коштів.

13:40 В Одесі починає функціонувати малий та середній бізнес – начальник ОВА Максим Марченко.

12:37 Греція долучиться до відновлення Одеси після війни.

"Ми будемо частиною цього майбутнього, допомагаючи вам реконструювати це місто і робити його ще красивішим, ще кращим" – сказав глава МЗС Греції Нікос Дендіас.

12:25 "Сильно гриміло, потужні вибухи" - Вакарчук став свідком обстрілу Одеси.

11:48 Як виїхати з Одеси 4 квітня: розклад поїздів.

Детальніше.

11:10 Про поточну ситуацію в Одесі та області повідомляє Оперативне командування "Південь".

10:58  За добу патрульні Одещини опрацювали 978 викликів. Про це розповіла речниця відомства Алла Марченко.

За її словами, вночі у Суворовському районі Одеси поліцейські затримали чоловіка у якого виявили повідомлення від абонентів РФ. На вулиці Канатна патрульні зупинили автівку в якій лежали набої. Водія та пасажира затримали.

10:13 Інформація як розпізнати роботу української ППО та що потрібно робити, коли чуєте ці звуки.

10:00 Генеральний штаб інформує про втрати російських окупантів станом на 04.04.2022.

09:10 - Повідомляється, що в Одесу прилетіло кілька ракет з боку Чорного моря. "Ворог обрав стратегію знищення об'єктів критичної інфраструктури, йдеться про бази зберігання пального – це пов'язано з тим, що в областях почалася посівна кампанія", – заявив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук.

07:31 - Вночі окупанти завдали ракетного удару по одному з об'єктів Одеси. "Одеса. Вночі було завдано рашистського ракетного удару по одному з об'єктів. Подальша інформація надалі уточнюється", - повідомив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук.

Вас також можуть зацікавити новини: