Мелінда Сіммонс закликає РФ забезпечити виконання режиму тиші на Донбасі / фото УНІАН

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс закликає Російську Федерацію забезпечити виконання режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це британський дипломат написала у Twitter.

"З жахом дізналася про загибель сьогодні чотирьох українських військових в результаті обстрілу поблизу населеного пункту Шуми. Режиму припинення вогню слід дотримуватися, Росія повинна забезпечити його виконання підтримуваними нею силами. Навіть одне втрачене життя - це вже забагато", - заявила посол.

Нове загострення на Донбасі: що відомо

Читайте такожРосія має виконувати свої зобов'язання за Мінськими угодами - США в ОБСЄ

  • Українська сторона в Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) намагалася 9 разів зупинити обстріл російськими окупантами.
  • Українська делегація в Тристоронній контактній групі збирається на екстрену внутрішню нараду через загибель військовослужбовців ЗСУ на Донбасі.
  • Голова української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук, коментуючи загибель чотирьох українських військових внаслідок обстрілу окупантами, заявив, що для Росії основне завдання - це знищення України.