Скільки Росії потрібно військ, щоб захопити Київ: Жданов дав відповідь (відео)

Угруповання військ РФ має становити близько півмільйона людей, зазначив експерт.

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання про те, скільки потрібно російських військ для захоплення таких міст-мільйонників, як Київ чи Харків.

Свою думку він висловив на YouTube-канал.

"Для захоплення міст-мільйонників потрібне дуже велике угруповання, дуже. Як мінімум, близько півмільйона людей на одне місто... Можна спробувати меншими силами, але тоді гарантії успіху не буде взагалі ніякої", – заявив Жданов.

При цьому експерт порадив згадати ситуації із захопленням Личичанська, Сєвєродонецька та Маріуполя:

"Сєвєродонецьк вони штурмували три місяці. Вуличні бої – це найважчі бої. Згадайте, скільки ми поклали російських військ у Маріуполі... Ми там поклали близько 10 тисяч російських військовослужбовців. Ми там повністю вбили бригаду спецназу Головного розвідуправління російської армії, ми там вбили Севастопольську 810-ту бригаду морської піхоти, практично повністю поклали 150-ту мотострілецьку дивізію – найкращу і найсучаснішу дивізію ЗС РФ. Ось що таке штурмувати в лоб".

Що стосується загрози захоплення Києва, то Жданов додав наступне:

"Місто-мільйонник Київ в діаметрі десь 30 кілометрів, то по периметру лінія меж міста більше 100 кілометрів. Місто треба оточити і повністю позбавити постачання, і тільки таким чином його можна штурмувати. Тому угруповання військ має бути близько півмільйона людей, як мінімум".

Чи планує Росія захопити Київ: що повідомлялося

Нагадаємо, нещодавно керівник військової адміністрації Києва, генерал-полковник Сергій Попко заявив, що Росія не відмовилася від ідеї захопити Київ, що ризик для столиці з боку російських окупантів нікуди не зникав.

До цього командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергій Наєв зазначав, що Путін ніколи не відмовиться від намірів захопити всю Україну включно з Києвом.