Фото Метінвест

Бійці на найгарячіших напрямках отримують спеціальні сталеві укриття для бронетехніки, які називають "ловцями ланцетів". Пересувне укриття завдовжки 10 метрів складається зі сталевого каркаса й натягнутої поверх нього закамуфльованої металевої сітки. Такі укриття почала виробляли компанія Метінвест, в рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова.

Ці споруди універсальні: їх можна використовувати для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях — самохідних артилерійських установок, танків, автомобілів для перевезення людей. Перші зразки "ловців ланцетів" на фронті показали себе як надійне знаряддя, що зупиняє ворожі дрони й береже техніку, кажуть у компанії: там можуть виготовляти до п’яти "ловців" на тиждень. Всього на найгарячіші напрямки фронту передали вже 32 "ловця". 

"Сталь Метінвесту рятує та захищає. Від початку війни це були бронежилети, потім - сталеві укриття, додаткове бронювання, макети військової техніки, тепер — сталеві "ловці ланцетів" для техніки. Усі знають, що наш ворог підступний. Тому Метінвест поставив собі завдання — допомогти нівелювати його козирі", — каже операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко.

Відео дня

Також компанія продовжує виготовляти макети техніки, які стають мішенями для ворожих ракет, і допомагають зберегти українську техніку. На фронт направили вже понад 250 макетів, а фахівці Метінвесту продовжують працювати над їхньою реалістичністю: макети можуть випромінювати тепло, тому виглядають переконливо не лише вдень, а й уночі, під прицілом тепловізора. 

Як відомо, від початку повномасштабної війни Метінвест спрямував на допомогу ЗСУ та українцям вже 4 мільярди гривень. З цієї суми понад 2 млрд грн – це допомога бійцям в рамках "Сталевого Фронту". За цей час компанія виготовила та передала бійцям броньовані щити для 200 фронтових машин, понад 200 сталевих бліндажів, а також закупила для військових більше 400 автомобілів, понад 1500 дронів та майже 2 000 тепловізорів, і 875 одиниць комунікаційного обладнання.