Удари БПЛА по Москві: Світан розкрив слабке місце російської ППО

Просто фізично немає необхідної кількості озброєння для захисту столиці РФ.

Сьогоднішній нічний удар безпілотниками по Москві вкотре підтвердив, що Росія не володіє надійною системою протиповітряної оборони, вона навіть не може захистити столицю. Про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан.

"Це говорить про діряву систему ППО Росії, у них її просто не існує, якщо безпілотники такого рівня, які пройшли як мінімум 500-600 кілометрів, а якщо за маршрутами з вигинами, то до 700 кілометрів", - сказав він.

За словами експерта, у росіян просто немає необхідної кількості систем ППО, щоб покрити таке величезне за площею місто, яким є Москва.

"Вся річ у тім, що Москва дуже велика за площею. Навіть по периметру розставити достатню кількість ППО вони просто не можуть. Вони повинні працювати в автоматичному режимі, там, напевно, треба під сотню зенітно-ракетних комплексів, щоб з усіх боків Москви перекрити тільки входи", - сказав він.

Як приклад він навів розрекламований російський зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир".

"У "Панцира" дальність 20 кілометрів. Скільки їх треба розставити навколо Москви, а вони ще повинні один одного перекривати, тобто, кожні 10 кілометрів повинен стояти "Панцир". І це не вирішить всіх проблем, тому що навіть "Панцир" можна пройти за певними маршрутами, коли безпілотник йде з огинанням рельєфу, на 3-5-7 метрів "Панцир" його не бачить", - сказав він.

За його словами, безпілотник може обійти Москву з північного сходу або пройти по річці на гранично малих висотах, а потім виринути і виконати бойове завдання.

Удар БпЛА по Москві 24 липня - деталі

У ніч на 24 липня Москву атакували невідомі безпілотники, жителі багатьох районів міста повідомили про вибухи. Міністерство оборони Російської Федерації звинуватило Україну в спробі здійснити удар "по об'єктах на території Москви" за допомогою двох безпілотників.

Один БпЛА впав неподалік від самого Міністерства оборони РФ, інший - навпроти військового університету імені князя Олександра Невського - штаб-квартири ГРУ з кібернаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: