Медведєв "наплів", що танки Т-90 "Прорив" кращі за Abrams: експерт викрив брехню

ЗСУ активно знищують російські танки.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко присоромив заступника представника Ради Федерації РФ Дмитра Медведєва, який заявив, що російські танки Т-90М "Прорив" кращі за західні Leopard, Challenger та Abrams.

"Танк Т-90 є глибокою модернізацією Т-72Б, який на момент свого серійного виробництва був застарілим і відстаючим від західних зразків. Що важливо, Т-72 був більш відсталим ніж не тільки західні танки, а й радянські Т-80БВ та Т-64БВ, - зазначив експерт. - Перед конструкторами Т-90 стояло завдання в архітектуру Т-72Б встановити готовий комплекс управління озброєнням 1А45-Т. Впоралися вони з цим завданням, як і очікувалося, через задній прохід, результатом чого стало зниження ергономіки і простору навідника та командира".

За словами експерта, саме Т-90М "Прорив" "повернув на місце" всі вразливі місця та навіть більше: збільшив і ризики у зоні снарядного навантаження: "Саме тому, "найзахищеніший танк" російських військ горить на ура".

"Танком були незадоволені як конструктори, так і танкісти, але Т-90 отримав пряме заступництво Бориса Єльцина. Той самий випадок, коли нічого нерозуміючий у танкобудуванні алкоголік влаштовує піар заради піару, що закінчується ганьбою і катастрофою. І ось, коло замикається на іншому алкоголіку. З Бориса Єльцина почалася поставка цих дефективних танків в російську армію, а на хвастощах Дмитра Медведєва відбувається процес зникнення танків Т-90 з російських військ, що горять у режимі нон-стоп в Україні", - резюмував Коваленко.

Російські танки Т-90 - скільки ЗСУ знищили

Російська армія втратила в Україні мінімум 15 танків Т-90М "Прорив", повідомив представник Центру досліджень трофейного озброєння і військової техніки Генштабу Андрій Рудик.

Коваленко ж повідомляв, що станом на сьогоднішній день ЗСУ знищили, пошкодили або затрофеїли 55 танків Т-90А/С/М "Прорив".