ЗСУ знищили ще один російський танк Т-90М "Прорив" / скріншот

Російська армія втратила в Україні мінімум 15 танків Т-90М "Прорив", повідомив представник Центру досліджень трофейного озброєння та військової техніки Генштабу Андрій Рудик на брифінгу 16 березня.

За його словами, так звані непереможність і досконалість цих танків виявилися не більше, ніж міфом.

Він додав, що, говорячи про 15 втрачених Росією танках, мова йде про випадки, підтверджені доказами їхнього знищення - фото або відео:

Відео дня

"Цілком ймовірно, що окупанти втратили значно більше одиниць Т-90М. Зараз ворог практично не використовує їх під час ведення бойових дій".

Рудик розповів, що перший "прорив" танку Т-90М влаштував службовець територіальної оборони Харківської області - 4 травня 2022 року військовий знищив танк з ручної гармати Carl Gustav.

Як повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, станом на сьогоднішній день ЗСУ знищили, пошкодили або затрофеїли 55 танків Т-90А/С/М "Прорив". І це лише задокументовані випадки, незадокументованих - понад 85.

Війна в Україні - скільки танків втратила РФ

За даними Генерального штабу Збройних сил України, російська армія втратила на полі бою в Україні вже 3504 танки.

Загальні бойові втрати РФ з початку широкомасштабного вторгнення в Україну попередньо складають понад 162 тисячі чоловік особового складу.