Теракт на Каховській ГЕС: окупанти на лівобережжі глушать зв’язок

Люди не мають змоги отримати компетентні рекомендації щодо евакуації.

Після теракту на Каховській ГЕС окупанти глушать зв’язок на лівобережжі. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Одесі заявила  керівниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Країна терорист проявила себе і в цьому випадку (після підриву ГЕС – УНІАН) – вони заглушили зв'язок для того, щоб не було можливості у людей на лівому березі отримати компетентні рекомендації щодо евакуації та мати зв'язок з підконтрольною Україні територією", - заявила вона. 

Гуменюк пояснила, що географічно лівий берег наразі постраждав набагато більше ніж правий, бо географічно – нижче. Крім того, цифри, які озвучені щодо затоплених (підтоплених) населених пунктів більше стосуються лівобережжя. За даними військових, в населених пунктах правого берега, де піднялася вода, критичних станів практично не зафіксовано.

"Зокрема і Херсон критично не постраждав, є підтоплення деяких мікрорайонів, секторів, вулиць…", - сказала вона.  

На думку Гуменюк, ворог не дозволить жителям лівобережжя евакуюватися на територію, яку контролює Україна. Тому що для цього потрібні плавзасоби, рух зворотнім напрямком через затоплену ділянку і саме – через Дніпро. 

"Не думаю, що окупанти спокійно спостерігатимуть, як мирні жителі будуть евакуюватися з лівого берега на правий. Тому не раджу ризикувати. Краще виїхати на більш глибинні території лівого берега і там організувати евакуацію, в тому числі, розраховуючи на певну розгубленість окупантів, бо вони не очікували, реакція природи виявиться не зовсім їм підконтрольною", - розповіла військова.

Підрив Каховської ГЕС

Сьогодні російські загарбники підірвали Каховську ГЕС. Повідомлялося, що в зоні підтоплення – десятки населених пунктів, в яких проживають 16 тис. людей.

Вас також можуть зацікавити новини: