Росія атакувала Україну з Ту-95МС / фото ua.depositphotos.com

Найближчі дні покажуть, чи є ракетний удар вранці 8 грудня частиною системності. Він може бути одночасно як пробним, так і першим у низці регулярних, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Вранці 8 грудня російські окупанти запустили по Україні 19 крилатих ракет авіаційного базування Х-101/555, з яких 14 були знищені. Востаннє пуск Х-101/555 здійснювався 21 вересня. Для пуску було застосовано, орієнтовно, 7 стратегічних ракетоносців-бомбардувальників Ту-95МС. Тобто, нічого не змінилося в питаннях навантаження - 1 Ту-95МС, замість 8 ракет несе 2-4", - зазначив експерт.

При цьому Коваленко назвав цей пуск "дивним":

Відео дня

"Якщо він був орієнтований на енергетичну інфраструктуру, то, знову-таки, терпіння не вистачило? Адже погодні умови не відповідають максимальному ефекту від таких ударів. Або ж це була проба пера, з урахуванням досить інтенсивних експериментів по траєкторіях і маршрутах дронів-камікадзе, які проводилися особливо завзято росіянами в листопаді. У будь-якому випадку, найближчі дні покажуть, чи є даний пуск частиною системності. Адже він може бути одночасно як пробним, так і першим в низці регулярних".

Ракетний удар вранці 8 грудня

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що вранці 8 грудня російські війська атакували Україну, у тому числі Київ з бортів стратегічної авіації Ту-95МС.

Як повідомив начальник Київської міської Військової адміністрації Сергій Попко, сили і засоби ППО всі ракети, що летіли в напрямку столиці, знищили ще на підльоті до міста, а ось у Павлограді Дніпропетровської області були "прильоти".

Вас також можуть зацікавити новини: