На складах заводів залишилися хімікати / zn.ua

Донецьк на межі катастрофи через обстріли. У разі попадання снарядів у склади з вибуховими матеріалами місто може злетіти у повітря.

Про це розповів завідувач відділу факторів виробничого та навколишнього середовища Центру громадського здоров'я МОЗ Анатолій Оперчук у коментарі РБК-Україна.

За його словами, Донецький казенний завод потрапляв під артилерійські обстріли, що призвело до детонації вибухових матеріалів на його складах, якщо ж станеться аварія, то місто злетить у повітря. При цьому він уточнив, що в резервуарах заводу багато різних хімікатів.

Відео дня

Крім того, Оперчук нагадав, що в Горлівці є ще один небезпечний об'єкт – завод "Стирол", який припинив свою роботу після початку війни.

Читайте такожНа кордоні з ОРДЛО помітили російський фургон з "вантажем 200"

"Якщо станеться аварія та викид аміаку, то будуть великі проблеми. Смертність може досягати 50-60%. Це безпосередньо в місці аварії", - вказав експерт.

Також він підкреслив, що від заводу до найближчого житлового будинку буквально 500 метрів.

Як раніше повідомляв УНІАН, глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук звинуватив Російську Федерацію в порушенні договору про нерозповсюдження ядерної зброї через недопуск представників МАГАТЕ на окупований Донбас.