У Міноборони назвали кількість українських захисників, які щодня гинуть на фронті

Ситуація на фронті важка, росіяни продовжують тиснути масою, наголосив Резніков.

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що Україна втрачає щодня до сотні своїх бійців, а кількість поранених за день може доходити до пів тисячі.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у телеграмі. У дописі зазначається що Кремль "продовжує тиснути масою, буксує, наражаться на потужний опір, несе величезні втрати".

За словами міністра, головним досягненням з початку повномасштабної агресії РФ є збереження синергії усього військово-політичного керівництва.

Усі, хто працює на оборону заради перемоги України – єдина команда. І наша спільна мета – здолати росію, як би складно це не було – підкреслив Резніков.

Схожі цифри озвучував раніше й президент

1 червня в інтерв'ю Newsmax Зеленський заявляв, що щодня на фронті гинуть від 60 до 100 українських військових. Ще близько 500 осіб щодня отримують поранення. 

Ще раніше, у середині квітня президент озвучив ЗМІ цифру про загибель 2,5 - 3 тисяч військових українських Збройних сил у війні з окупантами. Водночас, близько 10 тисяч українських військових отримали поранення, і що "складно сказати, як багато виживуть".

Вас також можуть зацікавити новини: