Росія використовує проти України іранські дрони через надлишок ракет / фото twitter.com/kms_d4k

У Росії закінчилися ракети. Їх залишився буквально недоторканний запас, який не можна використовувати. Через це Кремль був змушений перейти на дрони з Ірану і ракети ЗРК С-300.

Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив військовий експерт Роман Світан.

"Калібри, Х-101 і Х-55 - це високоточні і дуже дорогі ракети. Швидше за все, що останнім часом росіяни вийшли на планку НЗ: вони більше не можуть використовувати їх без прямого дозволу вищого командування - для цього потрібні дуже важливі цілі. По одній з таких цілей нещодавно було завдано удару бомбардувальниками Ту-22М3 ракетами Х-22 по Західній Україні. Швидше за все, вони шукають якусь ціль і тільки тоді завдають удару ракетами", - говорить експерт. 

За його словами, у Росії залишилося дуже багато ракет С-300 (перероблені ракети класу "земля – земля") - вони працюють уздовж фронту. Але, як зазначив Світан, у них максимум зона ураження до 100 км. 

Разом з тим, за словами експерта, єдина заміна всім цим видам російського озброєння - дрони-камікадзе "Шахід-136", які були передані РФ іранською духовною владою (КВІР - Корпус вартових ісламської революції).

"Поки це єдиний механізм, щоб перекрити втрати росіян в бою", - заявив Світан. 

Росія використовує проти України іранські дрони

У середині серпня з'явилися відомості, що іранська влада продала Росії тисячу дронів.

РФ 23 вересня вперше атакувала іранськими безпілотниками-камікадзе Одесу, два дрони в припортовій зоні зруйнували адмінбудівлю, були пошкоджені чотири житлових будинки. Через ворожу атаку загинули дві людини.

У ніч на 5 жовтня окупанти атакували дронами-камікадзе Білу Церкву Київської області. Було зафіксовано шість влучень, пошкоджена інфраструктура міста, постраждала одна людина.

7 жовтня вороги вперше атакували безпілотниками Запоріжжя. За попередніми відомостями, постраждала і госпіталізована одна людина.

Відомо, що іранські дрони-камікадзе Shahed-136 дуже гучні - звук, які вони видають, схожий на той, який чути під час роботи бензопили або мотора мопеда. Ці безпілотники летять дуже низько, тому їх досить складно зловити силам протиповітряної оборони України.

Сьогодні стало відомо, що Росія доставила в Білорусь іранські дрони-камікадзе для атак на західні регіони України.

Вас також можуть зацікавити новини: