У ЗСУ назвали план окупантів на Запорізькому напрямку

Наталія Гуменюк заявила, що ситуація залишається досить складною.

Як тільки російські пропагандисти заволали про "страшний наступ", зразу російські окупанти рушили на Запоріжжя. Але це виявилося лише зображенням наступу і спробою перевірити міцність наших позицій.

Детально ситуацію на запорізькому напрямку описала голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Ситуація залишається досить складною, але стабілізується вона якраз силами оборони і контрбатарейною протидією, яка триває як з одного, так і з іншого боку на сьогоднішній момент і є основним способом ведення боротьби з окупантами", - сказала речник.

Так само вона розповіла, як змінилося тактика ворога з огляду на те, що були "вкидання" в інформаційний простір, що ось-ось зараз буде якийсь наступ ворога.

"Критичної зміни не відбулося, але є деякі відхилення від звичайного оборонного ведення бойових дій, яким ворог характеризувався до цього. Вони намагаються на різних напрямках перевірити глибину нашої оборони і міцність позицій, і більшою мірою вдавати рух вперед. Лінія фронту залишається стабільною і гнучкість визначається лише короткочасним проведенням ось таких штурмових дій з боку окупантів. Вони намагаються групами 10-15 осіб перевірити можливість по суші (на запорізькому напрямку конкретно) щодо проникнення в тил наших позицій, але кожен раз отримують гідну відсіч і повертаються на лінію своєї оборони", - додала Гуменюк.

Ситуація на запорізькому напрямку: подробиці

Керівник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрин заявив, що на запорізькому напрямку у російських загарбників поки немає достатніх сил і здатності йти в повномасштабний наступ.

Росія зазнає поразки і всі заяви про те, що окупанти нібито досягли успіхів у Запорізькій області, є брехнею. Рашисти вирішили відвернути увагу від своїх невдач під Бахмутом, а тому намагаються говорити про якісь "перемоги".

Міська лікарня в окупованому Дніпрорудному Запорізької області переповнена пораненими окупантами. Ворог продовжує нести втрати.