Удар по "очах": збиття російського А-50 може відтермінувати майбутні атаки РФ

За допомогою саме цієї машини ворог спостерігав за територією України.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу прокоментувала, які наслідки може мати збиття літака А-50, зокрема це може відтермінувати майбутні атаки ворога.  

"Ми фіксуємо збиття обох одиниць, це – позбавлення ворога двох одиниць авіації. При чому, не простих одиниць, а тих, де розгорталися ворожі командні пункти. Один з яких – А-50 – слугував "очима" ворога. Тому що за допомогою саме цієї машини й апаратури, яка передбачала його діяльність, ворог спостерігав за нашою територією, здійснював наведення потужних ракетних ударів", - наголосила Гуменюк.

Вона додала, що саме за допомогою А-50 противник максимально моніторив ситуацію з майбутніми цілями.

"Тому будемо розраховувати, що такий удар буде досить суттєвим, щонайменше відтермінує майбутні ракетні ураження по території України", - сказала спікерка.  

Збиття А-50 в Азовському морі

Увечері 14 січня з'явилося повідомлення, що українські військові збили російський ДРЛО А-50 – літак далекого радіолокаційного виявлення та управління. Також стало відомо, що підбито бомбардувальник Іл-22 над Азовським морем, який, не виключно, зміг дотягнути до деякої бази.

А-50 збили одразу після того, як він заступив на чергування в районі Кирилівки. Авіаційний експерт Анатолій Храпчинський вважає, що влучання по двох літакам суттєво вплине на можливості ворога. За його словами, знищення таких літаків як командний А-50 створює певну буферну зону навколо України, де "російським літакам залітати не можна".

Вас також можуть зацікавити новини: