Україна отримає від США конфісковану іранську зброю, - CNN

Завдяки новій допомозі українська держава може частково усунути гостру нестачу озброєння, зазначили журналісти.

Україна отримає від США багато конфіскованої іранської зброї.

Це допоможе нашій державі частково усунути гостру нестачу озброєння, пише CNN у середу, 4 жовтня, посилаючись на відомості американських чиновників.

"США передадуть Україні тисячі одиниць конфіскованої іранської зброї та боєприпасів, що може допомогти подолати критичну нестачу, з якою стикаються українські військові, оскільки вони очікують додаткових грошей і обладнання від США та їхніх союзників", - дізналися журналісти.

За словами співбесідників видання, Центральне командування США може оголосити про таку політику вже цього тижня.

Важливі новини України щодо війни - зараз це варто знати

США допомагають Києву протидіяти збройній агресії з боку РФ, зокрема, надають озброєння та техніки. Водночас Іран став союзником Росії - росіяни отримали від іранської сторони дрони-камікадзе й активно використовують їх для ударів по українській землі.

Наприкінці вересня стало відомо, що Управління з контролю за іноземними активами американського Міністерства фінансів наклало санкції на п’ять організацій і двох фізичних осіб, що знаходяться на іранській території, в Гонконзі, Китаї, Об’єднаних Арабських Еміратах та Туреччині, які причетні до транснаціональної мережі з виробництва безпілотників в Ірані.

Вас також можуть зацікавити новини: