Українців просять не розповсюджувати відео із захисниками "Азовсталі" від пропагандистів

Влада закликала поважати наших героїв та не підігрувати окупантам.

Влада Маріуполя просить не розповсюджувати відео із захисниками "Азовсталі", які зняли російські пропагандисти.

Про це йдеться у Telegram-каналі Маріупольської міської ради.

"Звертаємось до представників українських ЗМІ. Просимо не розповсюджувати відеоматеріали, зняті російськими пропагандистами, на яких зображені українські героїчні захисники Маріуполя, які вийшли з території "Азовсталі". Давайте поважати наших героїв та не будемо підігрувати окупантам, розповсюджуючи ворожі матеріали", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня російські ЗМІ повідомили, що окупанти домовилися з українськими захисниками з "Азовсталі" про відкриття коридору для поранених бійців у напрямку тимчасово окупованого Новоазовська.

Згодом командир "Азова" Денис Прокопенко заявив, що "заради збереження життів весь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування і сподівається на підтримку українського народу".

17 травня в Міноборони повідомили про початок операції з порятунку заблокованих на території комбінату захисників Маріуполя.

За даними МОУ, 16 травня з "Азовсталі" до медичного закладу в Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку.

Для повернення їх додому буде здійснена процедура обміну.

Вас також можуть зацікавити новини: