Ветеран АТО Євген Дикий висловився про стратегії України / фото УНІАН

Україні невигідно ставати в оборону в разі поновлення військової допомоги від США, а треба виключно йти у наступ. Таку думку висловив військовий і політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телеканалу "Прямий".

"Для нас є дві абсолютно різні стратегії, які, на жаль, визначаються не нами, а в Конгресі США. Якщо все ж таки, буде досягнутий компроміс, і хоча б у лютому буде проголосовано поновлення нам військової допомоги на рівні минулого року, про збільшення вже мова навіть не йде, але якщо хоча б поновлять те, що було, то для нас у такому разі абсолютно невигідно ставати в оборону. Тоді навпаки, треба саме продовжувати саме наступати і громити росіян", - наголосив Дикий.

Він переконаний, що російські загарбники дуже бояться, якщо ЗСУ знову підуть у наступ.

Відео дня

"Вони якраз дуже добре знають, що не тільки наша армія виснажена після боїв минулого року. Їхня армія далеко не у кращому стані. Вони теж ледь не витримали. Вони пишаються, що за підсумками минулого року вони, так і бути, нас зупинили", - сказав Дикий.

Як відзначив військовий аналітик, російські окупанти не впевнені, що вони витримають ще один такий рік.

"У них є з цього приводу дуже обґрунтовані сумніви. Тому, якщо нам тільки відновлять постачання БК - ніякої оборони. Наступ, наступ і тільки наступ", - додав Дикий.

Водночас, він сказав, що зовсім буде іншою ситуація, якщо у Конгресі не домовляться про виділення додаткових коштів для України.

"У такому разі ми не потребуємо порад. Ми просто автоматично стаємо в глибоку оборону, бо у нас просто не буде вибору", - наголосив Дикий.

Як повідомляв УНІАН, Конгрес США з жовтня минулого року після надходження запиту від Білого дому не може ухвалити пакет про додаткову допомогу союзникам на $106 млрд. Близько $61,4 млрд з них передбачені для України. Зокрема, демократи і республіканці не можуть між собою узгодити вирішення внутрішньополітичних питань щодо захисту південного кордону від напливу нелегальних мігрантів.

Вас також можуть зацікавити новини: