Президент Литви: в лютому Україна отримає бронетранспортери М577

Схвалено пакет довгостроковової військової допомоги України на суму 200 мільйонів євро.

Литва робити все для того, щоб Україна перемогла Росію. Про це сказав президент Литви Гітанас Науседа на спільній прес- конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Він впевнений, що Україна "може перемогти і переможе". При цьому повідомив, що на Раді національної оборони Литви схвалено пакет довгострокової військової допомоги України на суму 200 мільйонів євро.

"У січні ми знову направимо в Україну боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому бронетранспортери М577. Будемо тренувати українських солдатів і зміцнювати співпрацю в оборонній промисловості", - наголосив він. 

Науседа зазначив, що сьогодні підписано угоди між оборонними промисловостями двох країн.

"Ми також повинні забезпечити безперервність довгострокової підтримки з боку союзників і партнерів, щоб допомогти Україні. Західний світ повинен зрозуміти, що це не просто боротьба лише України, а це боротьба всієї Європи і демократичного світу і свободу", – підкреслив президент Литви.

Він зазначив, що Литва підтримує Україну на шляху вступу до НАТО та ЄС. При цьому підкреслив, що зараз вже питання не в тому чи  Україна стане членом НАТО, а в тому коли це відбудеться. Литва буде підтримувати членство Україн в Альянсі.

Візит Зеленського до Литви - що відомо

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський сьогодні перебуває з робочим візитом у Литві

Також президент зазначив, що відвідає Естонію та Латвію.  Він зазначав, що обговорюватимуться питання безпеки, інтеграція до ЄС та НАТО, співпрацю в галузі РЕБ і дронів, подальшу координацію європейської підтримки.

Вас також можуть зацікавити новини: