В ОПУ розповіли, коли Україна почала готуватися до війни

Подоляк дорікнув партнерам України, які не зробили достатньо, знаючи про плани Кремля.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що якби Україна почала отримувати важку зброю в січні, ситуація могла би бути іншою.

Таку думку він висловив на своїй сторінці у Twitter.

Подоляк наголосив, що Україна готувалася до війни з минулого року. Інформацію про майбутнє вторгнення давали не лише західні розвідки, а й українська.

"Якщо Україна "не готувалася" до війни, чому перші російські удари прийшлися на макети, всі боєприпаси були роззосереджені, а січень і лютий проходили в навчаннях?", - наголосив він. 

Він дорікнув партнерам України, які не зробили достатньо, знаючи про плани Кремля.

"Тільки якщо хтось давав нам три дні, українська розвідка казала: вистоїмо. А от що зробили інші країни, знаючи про плани Москви вчинити геноцид, щоб її зупинити, - запитання. Якби ми почали отримувати важку зброю в січні, ситуація могла би бути іншою", - наголосив радник керівника ОП.

Як писав УНІАН, раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк дав пораду європейським експертам, які продовжують панічно і безпідставно боятися російську армію.

Також раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що зараз Україні насамперед необхідно отримати значну кількість РСЗВ зразка НАТО і боєприпаси до них; забезпечити повну заміну деяких наявних калібрів радянського зразка на платформи, які поширені в країнах НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: