Тривога 13 червня - що відомо / фото ua.depositphotos.com

У ніч на вівторок, 13 червня, у низці областей України оголосили повітряну тривогу.

Зараз про небезпеку попереджають жителів Сумської, Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Одеської областей.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вночі закликав українців не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. З аналогічним закликом виступали і у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Відео дня

Оновлено о 02:50: Тривогу оголосили у Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій та Житомирській областях, а також у столиці.

Оновлено о 03:33: Повідомляють про звуки вибухів у ряді областей, офіційної інформації наразі немає.

Тим часом у Черкаській обласній військовій адміністрації попереджають про підвищену небезпеку на території області. Очільник Криворізької РВА Олександр Вілкул повідомив про вибухи у місті та закликав нічого не знімати.

Оновлено о 03:47: Тривога звучить уже у Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Оновлено о 03:50: У Київській обласній військовій адміністрації попередили про ракетну небезпеку.

"Сили ППО вже працюють! Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги. Дотримуйтесь інформаційної тиші - не фіксуйте і не викладайте в мережу роботу наших захисників", - йдеться у повідомленні.

У міській військовій адміністрації Києва повідомили, що на підступах до Києва працює протиповітряна оборона.

Оновлено о 03:53: Зараз "почервоніла" усі мапа тривог.

Оновлено о 04:35: Росіяни атакували Харків дронами типу "Шахед", повідомив мер міста Ігор Терехов. Внаслідок атаки постраждало комунальне підприємство у Київському районі та складське приміщення в Салтівському, там почалася пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Оновлено о 04:45: Відбій по всій території України.

Оновлено о 04:50: Усі цілі навколо Києва знищили, повідомили у міській військовій адмінстрації. Росіяни застосували крилаті ракети Х-101/555, їх випустили Ту-95МС із району Каспійського моря.

"Всі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва були виявлені та успішно знищені силами та засобами протиповітряної оборони", - йдеться у повідомленні.

Інформація про жертви чи руйнування не надходила.

Оновлено о 05:08: У Кривому Розі потрапляння по кількох цивільних об'єктах, у тому числі по п'ятиповерховому будинку, повідомив Олександр Вілкул.

На місці працюють усі екстрені служби, закінчується гасіння пожеж. Швидка надає допомогу на місці, є постраждалі у вкрай тяжкому стані. Під завалами можуть залишатись люди.

Вас також можуть зацікавити новини: