Окупанти зґвалтували в Україні понад півсотні чоловіків: розкрито жахливу статистику (відео)

За понад рік війни загалом вже підтверджено понад 187 випадків сексуального насильства. Це лише ті злочини, про які не побоялися розповісти жертви російських загарбників, уточнив Офіс генпрокурора.

В Україні за понад рік повномасштабної війни підтверджено 187 випадків сексуального насильства з боку військових РФ щодо українців.

Деталі розповіла начальниця спеціалізованого управління Офісу генпрокурора Ірина Діденко в інтервʼю для "Ми-Україна".

"Зараз в нас 187 фактів, але, знову ж таки, підкреслюю. Це виключно ті, хто готові свідчити. А в цій категорії злочинів дуже мала така готовність. Тому що люди вважають, що це все ж таки "сама винна" або "сам винен", і соромно сказати, хто над тобою зробив ці знущання", - розповіла Діденко.

Вона зазначила, що в контексті згаданої статистики жертвами сексуального насильства з боку окупантів стали 51 представник чоловічої статі та 13 дітей. Серед останніх: 12 дівчат та 1 хлопчик: "Дівчата віком від 4 до 12 років, а хлопець - він був в контексті цього злочину. Йому 9 років і він протягом 4 місяців жив в середовищі, коли гвалтували його маму. Це опосередкований потерпілий", - розповіла чиновниця. 

Командири РФ схвалюють сексуальне насильство проти мирних українців

Нагадаємо, що раніше Ірина Діденко у коментарів для видання The New York Times підкреслила, що сексуальні злочини проти українців - не випадковість. Командири окупантів навмисне заохочують свої підрозділи вчиняти злочини відповідного характеру тезами, мовляв: "Піди розслабся". 

Діденко вказала, що окупанти вже відпрацювали певну "модель поведінки" в контексті насилля українського мирного населення: спочатку вони прибувають на ті чи інші тимчасово окуповані території, а вже на другий-третій день починаються зґвалтування.

Вас також можуть зацікавити новини: