Ілюстрація REUTERS

Вбивство військового медика на Донбасі є порушенням Росією мінських домовленостей і нормандського формату переговорів. Європейський союз очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за це.

Читайте такожПосольство США відреагувало на вбивство медика на Донбасі, засудивши безперервну жорстокість очолюваних РФ силПро це йдеться в заяві, опублікованій в Twitter представництва Євросоюзу в Україні.

«Ескалація насильства на Донбасі, в тому числі вбивство військового медика, є порушенням Мінських угод, домовленостей саміту в Нормандії і міжнародного гуманітарного права», – наголошується в заяві.

Відео дня

У представництві ЄС наголосили, що «всі сторони повинні виконувати зобов'язання».

Як повідомляв раніше УНІАН, 13 липня під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця поблизу селища Зайцеве евакуаційна група потрапила в засідку. Бойовики застосували стрілецьке озброєння, практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи.

В результаті обстрілу загинув військовий медик, один військовослужбовець отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Завершити евакуацію тіла не вдалося, оскільки бойовики продовжили обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

14 липня прокуратура Донецької області почала розслідування за фактом загибелі українського військового медика на Донбасі.