РФ хоче "підлатати" ВДК "Мінськ" частинами українського корабля: аналітики оцінили шанси

Експерти не виключають, що росіяни можуть видавати корпус "Ольшанського" за начебто повноцінно відновлений "Мінськ".

Російські пропагандисти заявили про те, що для "відновлення технічної готовності" фактично знищеного після удару 13 вересня великого десантного корабля "Мінськ" можуть "використовувати агрегати і системи" з "колишнього корабля" ВМС України. Військові аналітики оцінили, наскільки це реально, передає Defence Express.

"Розглядається варіант відновлення технічної готовності ВДК "Мінськ" за рахунок використання систем і агрегатів аналогічного за проектом і "забутого" з 2014 року "Костянтина Ольшанського" проекту 775", - стверджують пропагандисти.

Разом з тим аналітики сумніваються, що росіяни взагалі здатні відновити фактично спалений дотла ВДК "Мінськ", враховуючи актуальні супутникові знімки.

Крім того, є інформація, що українські моряки перед анексією Криму встигли вивести з ладу на кораблі "Костянтин Ольшанський" окремі бортові системи і двигун:

"А російські джерела і зовсім говорять про те, що на "Ольшанському" була повністю виведена з ладу вся силова установка. тобто обидва дизельні двигуни 16zv/40/48 польського виробництва, кожен з яких має потужність 21 тисячу кінських сил".

До того ж на цкй час у росіян обмежені можливості хоча б ремонтувати ВДК проекту 775.

У підсумку експерти не виключають, що росіяни можуть видавати корпус "Ольшанського" за начебто повноцінно відновлений ВДК "Мінськ".

Як писав УНІАН в ніч на 13 вересня в тимчасово окупованому Севастополі пролунали кілька вибухів. Пізніше стало відомо, що українські бійці атакували судноремонтний завод, в доці якого, зокрема, знаходився великий десантний корабель "Мінськ".

Вас також можуть зацікавити новини: