Відбито понад 30 атак росіян: де сьогодні на фронті було найгарячіше

Більшість атак (17) вдалося відбити поблизу Мар'їнки Донецької області.

Упродовж доби українські оборонці відбили понад 30 атак російських окупантів одразу на декількох напрямках. Більшість із них припали на лінію фронту в районі Мар'їнки та Авдіївки Донецької області.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, протягом доби на фронті відбулося 44 бойових зіткнення з ворогом.

Так, на Куп’янському напрямку росіяни за підтримки авіації безуспішно вели штурми в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області. Тут українські воїни відбили 5 атак ворога. 

Крім того, на Бахмутському напрямку окупанти 4 рази безуспішно намагалися відновити втрачене положення поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Також росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Богданівки, Хромового та Південного Донецької області - там захисники України відбили ще 5 атак. 

На Авдіївському ж напрямку російські терористи під прикриттям авіації намагалися штурмувати українські позиції в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області. Однак ці спроби були безуспішними, а Сили оборони відбили 6 ворожих атак. 

На Мар’їнському напрямку українським військам вдалося відбити 17 російських атак під час безуспішних штурмових дій в районі Мар’їнки Донецької області, а на Запорізькому - спроби штурмів північно-західніше Вербового, Роботиного, північніше Нестерянок та П’ятихаток Запорізької області. 

За даними Генштабу, українські оборонці продовжують наступ на Мелітопольському напрямку, а також наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Там ЗСУ завдають терористичним військам РФ значних втрат та виснажують росіян вздовж всієї лінії фронту.

Війна в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, впродовж доби лише на Таврійському напрямку українським військовим вдалося ліквідувати ще 413 російських загарбників, а один з окупантів здався в полон. 

Також на цьому напрямку було знищено 12 одиниць військової техніки росіян. Зокрема, танк, бойові броньовані машини, артилерійські системи, безпілотники, автомобілі, а також склади боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: