Відхід з Крохмального: експерт відповів, чи є загроза оточення ЗСУ в Куп'янську

У противника залишається завдання - вихід на лівий берег річки Оскіл. Але незрозуміло, як загарбники хочуть реалізувати цей план.

Відхід ЗСУ від села Крохмальне Куп'янського району Харківської області не створює загроз ні для міста, ні для оточення угруповання Сил оборони у цьому районі.

Як йдеться у матеріалі "РБК-Україна", в одному місці перерізано трасу Р-07. Може здатися, що є загроза ворожого просування на Куп'янськ або як мінімум оточення українських сил у Кислівці та Котлярівці. Військовий експерт, полковник Владислав Селезньов у цьому сумнівається.

"Цей варіант не створює жодних загроз. По факту росіяни захопили клаптик землі 2х2 км і передумов для якогось подальшого успіху у них немає. Дорога не використовується Силами оборони, а населений пункт на 5-6 будинків навряд чи є фактором, що корінним чином змінить ситуацію на полі бою. Сватове окуповано і зі зрозумілих причин ми не їздимо туди трасою Р-07. Казати, що вона може використовуватися як рокадна дорога, теж не варто", - розповів він.

За словами Селезньова, контроль над ділянками дороги не означає, що ворог з легкістю зможе просунутися далі. У противника залишається завдання - вихід на лівий берег річки Оскіл. З урахуванням того, що окупанти місяцями тупцюють біля Синьківки, незрозуміло, як вони її реалізують.

Фронт під Куп'янськом - останні новини

Як йдеться у звіті Інституту з вивчення війни (ISW) від 21 січня, російські окупанти просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і захопили село Крохмальне за 20 км на північний захід від Сватового.

Раніше Фітьо запевнив, що захоплення окупантами населеного пункту Крохмальне на Харківщині не становить загрози для сусідніх підрозділів

"Крохмальне - це населений пункт, у якому до широкомасштабної війни проживало 45 осіб, це, мабуть, 5 будинків. І ці будинки були зруйновані окупантами. Наша основна мета - уберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону. Якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе. І я думаю, що те, що відбулось, це тимчасове явище, тому що лінія фронту щоденно зміщується", - сказав він. 

Фітьо додав, що Крохмальне раніше було окупованою територією і його відбили під час Харківського наступу. 

Вас також можуть зацікавити новини: