Чому Україні досі не передали МіГ-29: Жданов вказав на несподівану причину

Україна поки не отримала винищувачі ні від Польщі, ні від Словаччини.

Військовий експерт Олег Жданов вказав на можливу причину того, чому Україна досі не отримала від союзників багатоцільові винищувачі четвертого покоління МіГ-29.

"Ні словацькі, ні польські МіГи досі не передані", - заявив він, зазначивши, що раніше всі були упевнені, що ЗСУ отримали ці літаки ще влітку 2022 року.

"Це ми думали, що їх влітку передали... Але, як кажуть, довіряй - але перевіряй. В ейфорії ніхто не став перевіряти. А виявилося, що досі словацькі МіГи не передані Україні. І ми досі ведемо переговори про те, щоб їх передали", - додав він.

Жданов не виключає, що ймовірною причиною і проблемою, через яку винищувачі не передають Україні, є оснащення літаків авіонікою ізраїльської фірми.

Чи отримає Україна Міг-29 - що повідомлялося

Нагадаємо, 10 лютого президент України Володимир Зеленський на саміті в Брюсселі офіційно попросив Словаччину про передачу винищувачів МіГ-29. Тепер Словаччина почне переговори з Єврокомісією про відшкодування цієї військової допомоги.

Пізніше президент Польщі Анджея Дуди заявив, що українські пілоти майже щодня проводять польоти на літаках МіГ-29, і що саме їх Польща може передати значно раніше іншого озброєння.