Оглядач спрогнозував оголошення Путіна щодо війни в Україні 9 травня

Є мінімальний шанс того, що президент Росії оголосить про виведення військ з України, вважає експерт.

Навряд чи президент Російської Федерації Володимир Путін у Москві на Красній площі в понеділок, 9 травня (у РФ відзначатиметься День перемоги), оголосить про те, що "спецоперацію" в Україні завершено успішно.

Є "дуже мінімальний шанс", що буде виголошена саме така промова, поділився прогнозом в ефір каналу "Україна 24" військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"...ми можемо припускати таку ймовірність того, що Володимир Путін вийде на Червону площу й оголосить про те, що "денацифікація" і "демілітаризація" України так звані завершено успішно, і ми виводимо свої війська з України. Тобто наша так звана "спецоперація" завершилася успішно. Це дуже мінімальний, звичайно ж, шанс, що буде виголошено саме таку промову", - заявив експерт.

На його думку, швидше за все "ми почуємо якісь наративи про те, що дійсно цю "спецоперацію" потрібно продовжувати, потрібно продовжувати боротьбу, тому що проти нас (проти Росії - Ред.) все НАТО".

Нагадаємо, війська Росії рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну.

Супротивник спочатку скидав бомби на військові об'єкти, а потім обстрілював і мирних жителів у низці населених пунктів. Влада РФ назвала війну в Україні "спецоперацією", зокрема, для "денацифікації" громадян нашої країни.

Війська української держави давали гідну відсіч окупантам. Генштаб Збройних сил України повідомляв, що станом на 8 травня в нашій країні знищено приблизно 25 500 ворогів.

З'явилася інформація, що в День перемоги Росія може оголосити війну Україні й розпочати мобілізацію. Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков говорив, що такі відомості неправдиві.

Вас також можуть зацікавити новини: