У Зеленського відреагували на удар по нафтовому терміналу в РФ

Подоляк назвав три паралельні процеси, які призведуть до "правильного фіналу".

Війна все більше заходить на територію Росії, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи недавній удар по нафтовому терміналу "Усть-Луга Ойл" в Ленінградській області, назвавши його вкрай чутливим відлунням агресії".

"Будемо відверті: тільки три паралельні процеси приведуть нас до правильного фіналу - обов'язкові тактичні поразки Росії на полі бою, тотальна ізоляція Росії в міжнародних інститутах (перш за все в Радбезі ООН) і повна втрата Росією можливості отримувати суттєві надходження від продажу сировини", - написав він.

Подоляк впевнений, що поки Росія існує у "путінському вигляді", ризики фатальні для всіх, тому справжні санкції неминучі:

"Навіть якщо світ буде нездатний пригальмувати роботу економіки агресора, це обов'язково відбудеться за логікою самої війни. Неможливо запустити механізм кривавого конфлікту і не зазнати абсолютних втрат самому. Особливо після двох років повномасштабної війни. Багато що в прямому і переносному сенсі згорить".

Радник голови ОПУ додав, що неможливо почати агресію проти сусідньої держави і сподіватися на тиху покірність жертві і незмінність роботи своєї олігархічної/корупційної економіки.

"Прізвище винного в тому, що по всій Росії горять нафтогазові підприємства і військові заводи, відомо. Імперія занурюється в пекло, і суб'єкт "Путін" ефектно роздуває вогонь. На своїх територіях. Тому що платити все одно доведеться сповна", - констатував Подоляк.

Переговори з Росією - думка Подоляка 

Як писав УНІАН, на думку Подоляка, Україна може почати переговори з РФ, коли окупаційна армія отримає певні тактичні поразки. Він зазначив, що результат переговорів багато в чому залежить від стартової позиції.

"Якщо переговори починаються в моменті, коли Російська Федерація отримала певні тактичні поразки, і у них почалися процеси... - соціальна напруга, ті чи інші внутрішні бунти, - то тоді так, безумовно, переговори", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: