Експерт розповів, що вирішує долю битви за частину сходу України / фото УНІАН, Андрій Агєєв

Долю так званої битви за Донбас вирішує контроль над містом Вовчанськ Харківської області (знаходиться біля кордону РФ).

Вовчанськ є одним з тих пунктів, через які проходять логістичні артерії та угруповання, які наступають на частини сходу України, якраз в районі міста Ізюм, розповів офіцер армії оборони Ізраїлю, військовий експерт Ігаль Левін в ефірі національного телемарафону.

"...У росіян там всього дві логістичних артерії, дві лінії. Якщо ви їх контролюєте, то фактично ви далі вирішуєте долю так званої битви за Донбас. Тому що не дозволяєте ворогові здійснювати доставку техніки, постачання, людських ресурсів тощо", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, якщо Вовчанськ буде під контролем українських сил, супротивник може зібрати біля Ізюма скільки завгодно угруповань, і "це все перетворюється просто у величезну масу розбитого заліза і мертвих людей".

Нагадавши, війська Росії вдерлися на територію України рано вранці 24 лютого.

Сили РФ спершу скидали бомби на військові об'єкти, а потім атакували й мирних людей у низці населених пунктів, у тому числі й на частині сходу України. 

Потім на сході нашої держави окупанти пішли в наступ. "Гарячою точкою" було місто Ізюм.

Вас також можуть зацікавити новини: