Часів Яр росіянам потрібен, щоб просуватися в бік Костянтинівки / фото wikimedia.org

Військовий оглядач Денис Попович заявив, що росіяни планують захопити Часів Яр, щоб потім відкрити собі шлях до наступних міст на Донбасі.

Він зазначив, що росіяни використовуватимуть керовані авіабомби для захоплення міста, тому що наші системи ППО поки не мають можливості їх збивати, пише 24 Канал.

Він упевнений, що завданням російського наступу буде захоплення Донецької області. На думку Поповича, їм це потрібно, щоб продемонструвати хоч якісь результати. Часів Яр росіянам потрібен, щоб просуватися в бік Костянтинівки, а далі вже пряма дорога: Дружківка, Краматорськ, Слов'янськ.

Відео дня

"Це і є цілі наступу Росії. Ніякого Харкова, Сум, Києва" - зазначив аналітик.

Він вважає, що окупанти використовуватимуть ту зброю, яка зараз дає їм перевагу - керовані авіабомби, і найближчим часом основні події розгортатимуться саме навколо Часового Яру.

"Ті позиції, які вони не можуть узяти або обійти, вони будуть зносити бомбами, щоб унеможливити їхній захист і ми, зберігаючи своїх людей, відвели війська. Вони будуть отримувати абсолютно зруйновані населені пункти, знищену інфраструктуру, тому що в них такий середньовічний підхід - брати територію", - додав він.

Ситуація біля Часового Яру - деталі

5 квітня під час потужної масованої атаки на передмістя Часового Яру росіяни зазнали значних втрат у техніці та особовому складі. Про це розповів Юрій Федоренко, командир батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка. За його словами, це був рекорд підрозділу, а, можливо, і ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: