Понад 10 авіаударів та низка ракетних: у Генштабі ЗСУ розповіли про нові атаки Росії

оновлено

Всій території України продовжують загрожувати удари супротивника, зазначив Генштаб.

За добу російські окупанти завдали три ракетних та 13 авіаційних ударів по Україні.

Унаслідок ворожих ударів серед мирного населення є постраждалі, важкопоранені та загиблі, про це йдеться у новому зведенні Генереального штабу Збройних сил України.

"Протягом минулої доби російські окупанти завдали 3 ракетних, 13 авіаційних ударів та 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Бахмут, Костянтинівка і Курахове Донецької області; Нікополь на Дніпропетровщині та Херсон", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що всій території нашої держави продовжують загрожувати ворожі ракетні та авіаційні удари.

Масовані удари по Україні - що треба знати

Росіяни з початку осені атакують українську енергетичну інфраструктуру ракетами та іранськими дронами-камікадзе. Зокрема, з 29 грудня супротивники кілька разів запускали ракети та дрони, щоб виснажити сили Протиповітряної оборони та завдати значних збитків нашій енергосистемі. Унаслідок нових ворожих атак є пошкоджені об'єкти інфраструктури та приватні будинки.

Представниця оперативного командування "Південь" Збройних сил України Наталя Гуменюк попереджала, що загарбники готуються до завдання нового масованого ракетного удару по нашій державі, імовірно, 6-7 січня.

Вас також можуть зацікавити новини: